Два озера на Тяжилові: в одному немає води, а інше — закінчать у жовтні

Два озера на Тяжилові: в одному немає води, а інше — закінчать у жовтні
Фахівці та експерти кажуть, що копанки є одною з причин, чому немає води в озері. Люди змінили русло річки Тяжиловка, щоб поливати свої огороди влітку
  • З червня відновлюють озеро на Тяжилові, що біля автовокзалу "Східний".
  • За три місяці ситуація майже не змінилася — став досі без води, так само як і немає благоустрою території.
  • А став «Родинне озеро» біля кінцевої зупинки тролейбусу закінчать у жовтні

Мешканці сусідніх будівель розповідають, що вже близько місяця ніяких робіт не виконується.

— Нічого не роблять: русло річки не розчистили, дно не дорізали, сміття також не вивозять, — каже місцевий мешканець Володимир Корпало. — Зараз у мене люди з Тяжилова запитують: навіщо прорізали канаву на все озеро та коли буде вода? Усіх це цікавить, бо Моргунов (міський голова Вінниці — авт.) обіцяв, що озеро буде готове вже в липні.

Усе зроблено. Дощ наповнить озеро

Відео дня

Головний інженер компанії «Подільський будівельний інжиніринг» В’ячеслав Подолян опікується роботами на двох Тяжилівських озерах: те, що біля Лугової та біля автовокзалу «Східний». Він розповів, що їх роботи по дну вже завершені:
— Усі роботи ми виконали: було п’ять комісій з міської ради, які це підтверджують, — казав В’ячеслав Подолян. — Взагалі, там самі місцеві жителі не знають, чого хочуть: одні кажуть, що треба горнути землю з дна озера, другі кажуть, що там десь було ще одне джерело, а інші — взагалі нічого не хочуть. Ми провели роботи згідно з дослідженнями по гідрології, і дно більше не треба підрізати, бо тоді ніякого озера там не буде.

Забирає намул. Фото Володимира КорпалоТакож головний інженер розповів, чому не набирається вода:

— Свою роботу ми зробили, тепер інші фахівці мають розчистити річку та джерела, — каже Подолян. — Підуть дощі та буде вода. І коли озеро наповниться водою, будемо проводити благоустрій території. Ми бажаємо завершити усі роботи до кінця року.

Вода в озері буде… навесні?

Журналіст поставив питання, що цікавлять мешканців Тяжилова виконуючому обов’язки начальника Департаменту комунального господарства та благоустрою Володимиру Ніценку. Саме цей міський департамент контролює процес відновлення озера на Тяжилові:

Озеро схоже більше на калюжу, що заросла очеретом. Фото Володимира Корпало— Зараз на озері майже ніяких робіт не виконується, проводимо звітність. Хоча не так давно ми розчистили струмки, що наповнюють став. Хоча реально, це не дало гарного результату. Чому води немає в озері? Ви згадайте, яке літо було: засуха, дощів майже не було, звідки наповнити водою став. Щодо якості робіт, які провели «Подільській будівельний інжиніринг», то до них зауважень немає. Були фахівці з Управління водних ресурсів, за рекомендаціями яких ми почистили «монах» (конструкція для збору води — авт.) та русло річки біля нього. Очікую, що вода в озері буде навесні. Але це тільки прогнози, — розповів Володимир Ніценко.

Раніше вантажівки їздили по дамбі, шо біля ставуА чому не вивозять мул з озера? На це раніше відповів очільник Департаменту комунального господарства:

— Люди заборонили виїзд вантажівкам. А якщо їхати в об’їзд, то це додатково п’ятдесят кілометрів шляху. Ми пробували так їздити, і заповненій вантажівці дуже важко: робочі штовхали машину вгору. Це все впливає на саму вартість робіт, я потім не відзвітуюсь за витрачені кошти!

За словами Ніценка, уже використано майже півмільйона гривень на відновлення ставу біля автовокзалу «Східний». Ще забудовник закупив деякі матеріали для благоустрою. Загальний бюджет на роботи — 867 тисяч гривень.

Інше озеро на Тяжилові закінчать у жовтні

Недалеко від обмілілого озера знаходиться ще одне, яке отримало символічну назву «Родинне». Тут не треба було заповнювати став водою, але від цього роботи немало — на один мільйон гривень! Проект благоустрою зони відпочинку був поданий вінничанкою Людмилою Бортнік в рамках Бюджету громадських ініціатив — 2016.

Людмила Бортнік, авторка проекту "Родинне озеро"У спільноті «проект мій новий Тяжилів» у кінці вересня показали перші видимі результати створення комфортної зони:

«Встановили спортивний майданчик, в роботі дитячий майданчик, зробили доріжки, поклали плитку, встановили лавочки. Оздоблення тільки розпочали, а вже ціла купа задоволеної малечі та посмішок дорослих: на фоні лавочок вже роблять селфі. Зі слів куратора проекту депутата міської ради, Володимира Онофрійчука, роботи будуть продовжуватись ще до кінця жовтня».

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Муженко Дмитро

    Я живу біля того шо плитку ставлять там ше ліхтарі поставили в тому місці де їх ніколи не було . Там літом ще дорогу почали асфальтувати

    Anonymous reply Муженко Дмитро

    тяжилов - дно)))))))))))))))))))))))))))))))0
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Для вінничан на травень приготували 11 екскурсій і турів. РОЗКЛАД 20:02 У Вінниці на благодійному ярмарку зібрали 39 тисяч гривень на потреби ЗСУ 19:39 Шляхом Наталі Добринської. Вінничани борються за путівки на чемпіонат світу з багатоборства 19:00 Втік з частини? Нові деталі мобілізації 21-річного хлопця з Тульчина Від читача 16:40 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" 18:24 Вінничан попереджають про планове відключення газу на кількох вулицях міста 17:15 Чоловіки за кордоном: як новий закон про мобілізацію в Україні вплине на них? 15:49 Безпека на Великдень: які заходи посилять в регіоні на свято та проводи 15:00 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 14:59 «Невже не пустять на цвинтар?» - Що треба знати про обмеження в’їзду у прикордоння 14:23 Спомини про воїна, який отримав смертельні поранення, прикриваючи тил побратимам 13:21 Пожежа на Замостянській: загинула 71-річна жінка, трьох дітей госпіталізували photo_camera 12:50 Скільки заробляють вінницькі нардепи? Друга частина огляду декларацій за 2023 рік 12:15 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 12:12 Легковик зіткнувся з потягом: загинув начальник Хмільницького центру зайнятості Юрій Шевченко photo_camera 10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up