Друзі називали його джигітом. Раптово обірвалося життя дагестанця, який заслужив любов і повагу вінничан

Друзі називали його джигітом. Раптово обірвалося життя дагестанця, який заслужив любов і повагу вінничан
Талановитий керівник, відомий у минулому спортсмен Олександр Джабраілов не дожив до свого 60-річчя декілька місяців
  • У Вінниці попрощалися з директором Центрального ринку, відомим спортсменом  – Олександром Джабраіловим
  • Сотні людей прийшли у Будинок офіцерів з квітами і вінками, де відбувалася траурна церемонія
  • Не всі знають, що Олександр Джабраілов був відомим спортсменом, а його дружина пані Тетяна – учасниця Олімпійських ігор у Сеулі.
  • Як потрапив до Вінниці дагестанець Джабраілов і чим заслужив повагу та визнання серед багатьох вінничан?

Життя Олександра Джабраілова обірвалося раптово і несподівано, як струна. У березні йому мало б виповнитися 60!

-У середу, 9 січня, ми розмовляли з Олександром по телефону, - розповів журналісту «20 хвилин»/ RIA один з найближчих друзів Олександра  Микола Табак. – Говорили про життя-буття. Запитував про його наступний ювілей – у березні Саші мало б бути 60. Він не скаржився на погане самопочуття чи здоров’я...

На мобільному зберігся час їхньої розмови – 15 год.43 хвилини. А через годину серце Джабраілова зупинилося. Сталося це раптово. Саме так пояснюють друзі покійного. У ту фатальну хвилину Олександр перебував на СТО.

Відео дня

-Коли мені зателефонували, що Саша помер, не повірив, бо ж недавно чув його голос, розмовляв з ним, - говорить Микола Табак.

Дуже подобалися українські пісні

Завдяки пану Миколі Джабраілов перебрався до Вінниці. Їх подружив спорт. Обидва - марафонці. Джабраілов був майстром спорту з марафону, неодноразовим переможцем і призером змагань в Україні і колишньому Союзі. До речі, його дружина пані Тетяна теж займалася цим видом спорту. Вона – майстер спорту міжнародного класу. Так само, як і Микола Табак (ліворуч)

-Разом з Тетяною ми входили до збірної Союзу, - розповідає пан Микола. – Таня рекордсменка Союзу з марафону. Брала участь у літніх Олімпійських іграх у Сеулі у 1988 році. Виборола четверте місце.

За словами співрозмовника, Олександр і Тетяна познайомилися у Сімферополі. Джабраілов служив там строкову службу. Залишився в Криму після армії. Тренувалися в одного тренера. Там мали власне житло. Там у них народився первісток син Руслан. За хрещеного батька взяли Миколу Табака. Олександр випускник Дагестанського педагогічного інституту. Тетяна – з Білорусі. Микола Табак створив у Вінниці спортивний клуб «Вікторія-Т». Запросив Олександра й Тетяну перебратися до Вінниці. Каже, вони мали контракт у Японії: Саша у ролі тренера, Тетяна – спортсменки. Довелося почекати закінчення контракту.

-У них були різні можливості вибору подальшої роботи, але вони приїхали до Вінниці, - розповідає Микола Табак. – Ми надто довіряли одне одному, мали тісні дружні стосунки. Саша швидко адаптувався у нашому місті. Він комунікабельний, щирий,  легко знаходить мову з людьми. Запрошував їх у село на свята. Йому, дагестанцю, дуже імпонували наші традиції, подобалися пісні. Можу сказати, що Саша став українцем з дагестанським корінням.

Пізніше Джабраілов став працювати у системі споживчої кооперації. За словами Володимира Іжевського, директора об’єднання ринків, пройшов усі щаблі, від найнижчого до директора Центрального ринку. Здобув ще одну вищу освіту – закінчив торговельно-економічний інститут.

-Це була надзвичайно добра, порядна, щира, відверта людина – говорить пан Іжевський. –Знаю його понад 20 років. Олександр умів знаходити спільну мову з людьми, незалежно від того, на якій посаді вони працювали.

Тільки ж не  кажіть, що це джигіт допоміг…

На прощанні були присутні волонтери. Андрій Нечипорук розповів, що Джабраілов завжди допомагав тим, хто на передовій. Робив це навіть тоді, коли до нього не зверталися. Сам виявляв ініціативу допомогти. Бувало, їздив в АТО.

-Одного разу, коли працівники ринку зібрали велику допомогу, пан Олександр Джабраілов поїхав з нами, - каже волонтер Андрій Сірак. – Побували у Попасній, Щасті, зустрічалися з нашими хлопцями в інших місцях оборони. В дорозі обламався бус. Після повернення додому, коли вже прощалися, пан Олександр попросив, щоб пізніше зайшли до нього. Навіть не здогадувалися, для чого. З’ясувалося, він виявив бажання відремонтувати наш транспорт. Так і сказав тоді: «Щоб я не переживав за вас, що ви знов десь обламалися і стоїте посеред дороги».

Після ремонту у Джабраілова було ще одне прохання до волонтерів: «Хлопці, тільки ж не говоріть нікому, що це джигіт допоміг вам з ремонтом…»

Дуже багато людей прийшли попрощатися з Олександром Джабраіловим.

-Пам’ятаєте, яким раніше був Центральний ринок і яким він є тепер, - каже перший заступник голови ОДА Андрій Гижко. – Без толкового керівника такі зміни навряд чи стали б можливі. А скільки людей прийшло попрощатися! Це свідчить про їхню повагу…

 Надзвичайно багато квітів принесли вінничани. Їхні пелюстки – свідчення любові до дагестанця Джабраілова, для якого наше місто стало другою Батьківщиною.

Висовлюємо щирі співчуття дружині Тетяні, дітям – Руслану й Аліні, рідним, близьким, друзям Олександра Джабраілова. Нехай пухом буде вінницька земля, яку він  любив так само, як і землю далекого Дагестану.  

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Людмила Гавриленко

    Царство небесне, Олександру Магомедовичу,земля пухом

    Sabinin Valentin reply Людмила Гавриленко

    Вечная память. Это вам не бывший директор этого рынка Гройсман.
  • Людмила Постоловская

    Земля йому пухом.Дуже хороша людина пішла з життя.Не можу повірити що це правда.
  • Марія

    шкода
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up