Водійське і техпаспорт тепер у смартфоні: як та де завантажити додаток «ДіЯ»?

Водійське і техпаспорт тепер у смартфоні: як та де завантажити додаток «ДіЯ»?
  • У четвер, 6 лютого, в Україні почав працювати мобільний додаток «ДіЯ». З його допомогою можна буде користуватися водійським посвідченням і свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу в смартфоні.

Про це на презентації програми повідомив президент України Володимир Зеленський.

— Держава повинна бути для українців сервісом. Ми робимо перший крок. Представляємо мобільний додаток «Дія» в AppStore і GooglePlay. Тепер дев'ять мільйонів українців можуть користуватися водійським посвідченням і свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу в своєму смартфоні, — сказав Зеленський.

За його словами, наша країна - третя в Європі, де є подібний сервіс. Також глава держави підкреслив, що на створення цього додатка не було витрачено жодної гривні з державного бюджету.

Відео дня

Також президент нагадав, що в пілотному режимі вже працює додаток «е-Малятко». Його  запустили в Харкові, Вінниці, Кривому Розі та Луцьку. Сервіс об'єднує близько десяти послуг, які можна отримати при народженні дитини за однією заявою в пологовому будинку або онлайн, без подачі 37 різних заявок в 11 установ, як це було раніше.

— Наша мета, щоб уся взаємодія громадянина з державою була за допомогою смартфона. В тому числі, можливість голосувати на президентських, парламентських і місцевих виборах. Це наша мрія, — сказав Зеленський.

Застосунок «Дія» — держава у смартфоні.

В Україні приблизно 9,5 мільйонів активних водійських посвідчень. Розробникам застосунку «ДіЯ» вдалося оцифрувати понад 6 мільйонів прав та понад 5 мільйонів техпаспортів.

Відтепер водії, які мають смартфон можуть не хвилюватися через забуті  вдома документи.

Потрібно лише завантажити цифрові документи водія у додатку “ДіЯ” та про проблему можна забути назавжди.

Покрокова інструкція

Встановивши «Дію», ви зможете вільно користуватися цифровим водійським посвідченням та свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу.

1. Для отримання електронних версій своїх документів просто завантажте застосунок:

App Store — https://apple.co/39dwX4a
Google Play — http://bit.ly/3bfXFuJ

2. Потрібно авторизуватись.

3. Якщо в реєстрі повні дані, у застосунку з’являться автоматично електронні версії документів.

Деталі:

  • Відображення водійського посвідчення.
  • Відображення свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, які вам належать.
  • Авторизація через BankID.
  • Онлайн та автономний режим.
  • Перевірка валідності електронних документів через спеціальний QR-код.
  • Онлайн-підтримка та чатботи.

Посвідчення водія і свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу можна пред’явити в “ДіЯ“

Відсьогодні застосунок “ДіЯ” доступний для кожного водія й за допомогою нього можна верифікувати документи водія онлайн.

— Для цього достатньо лише декількох кліків на вашому смартфоні. Заповнивши пару полів та завантаживши фотографії документу, можна верифікувати посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, а також замовити посвідчення водія онлайн, —. повідомляє в Facebook опублікував перший заступник начальника департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький.

За його словами, коли вас зупинили поліцейські, достатньо пред'явити їм не пластикові або паперові документи, а їхню електронну версію. Поліцейські перевірятимуть наявність інформації про них в базі даних відсканувавши QR-код, так і просто по базі.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Богдана Гончар

    Які ідіоти створювали додаток))) тех паспорт може бути на пральну машинку, свідоцтво про реєстрацію на авто...жесть ідіоти ...
  • Михаил

    на презентацию ОНО приехало, а не желает ли ОНО съездить и посмотреть на результаты своего разведения на донбассе???

    Радченко Олег reply Михаил

    Не скигли міміша.
  • Михаил

    буду ржать когда фсб в качестве диверсии взломает базу и обнулит
  • Порошoк

    Не функціонує (.

    Игорь reply Порошoк

    Ну и х... с ним
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up