До ювілею музею трамвая презентували новий експонат — пам'ятний камінь

До ювілею музею трамвая презентували новий експонат — пам'ятний камінь
  • Сьогодні, 21 жовтня, у Музеї вінницького трамвая перший ювілей. З цієї нагоди містянам розповіли цікаві деталі та презентували новий експонат.

Урочисте відкриття музею відбулося 21 жовтня 2013 року. За цей час заклад відвідували екскурсанти з різних країн та континентів. Були гості з європейських країн, США, Австралії, Канади тощо.

За цей час також збільшилася музейна експозиція: трамвайна рейка 1913 року, заводські таблички з трамвайних вагонів, письмовий стіл 20-х років минулого століття та багато чого іншого.

3 Наш музей надалі працює в напрямку збереження історії громадського транспорту. Сьогодні хочемо презентувати вам новий експонат, за який не раз питали наші відвідувачі на екскурсіях: пам'ятний камінь з табличкою про відкриття трамвайного руху у Вінниці, — зазначають у музеї. — Колись цей пам'ятник знаходився біля центрального мосту, на перехресті з вулицею Магістратська. Приблизно 9 років тому був демонтований та перевезений на склад трамвайного депо. Адміністрацією КП ВТК було вирішено поставити постамент у трамвайному депо. У вересні цього року було облаштовано фундамент після чого камінь поставили в депо.

Відео дня

До речі, всередині каменю знаходиться капсула часу. А ось, як він виглядає:

 

Читайте також:

Чи правда Вінниці 660 років? Історики розповіли про дату заснування міста

Вінниці — 660 років! Тест від «20 хвилин» до Дня міста

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Місцевий

    Старе місце цього каменю, було більш привабливе і цікаве. Зараз цей

    камінь може побачити тільки обмежене коло людей, тобто працівники ТТУ.

    Читач01 reply Місцевий

    Cтаре місце не відповідало історії, бо трамвай ходив на 50 метрів нижче по Бугу через острів Кемпа.

    Місцевий reply Читач01

    Історію ніхто і ніколи не поверне, та і про де зараз мало хто знає. Острів Фестивальний я дуже добре знаю, ще з часів його самого найкращого процвітання.

keyboard_arrow_up