Для фонтану на Келецькій вже є фігура людини. А на планетах можна полежати

Для фонтану на Келецькій вже є фігура людини. А на планетах можна полежати
  • Пішохідний фонтан називають «родзинкою» реконструкції проспекту Космонавтів
  • Він виглядатиме як Сонячна система із людиною в центрі
  • І проектанти кажуть, що на планетах можна буде лежати

Голова департаменту капітального будівництва Михайло Мирончук розповів, що вже зроблено для фонтану:

— Вже влаштовано днище фонтану та підведені комунікації, — каже Мирончук. — Змонтували насосну камеру, розподільчі камери та живлення для техніки.

Для фонтану вже зробили фігуру людини, яка триматиме Сонце. Проектанти з «НДІпроектреконструкція» розповіли про деякі деталі оформлення сухого фонтану.

Відео дня

— Фонтан стилізований під Сонячну систему, — каже Наталія Котощук. — «Шашечкою» будуть викладені орбіти. Планети будуть різні за розміром, і найбільша з них - майже 1,5 метра у діаметрі. У центрі стоятиме фігура, що символізує людство, і триматиме модель Сонця. Вона буде прозорою. Усі елементи фонтану увечері будуть підсвічуватися, що буде дуже гарно. А між Марсом і Юпітером буде пояс астероїдів.

Читайте також:

На Келецькій з’явиться сухий фонтан. Обіцяють збудувати до кінця року

На проспекті Космонавтів посадять сакури. А ремонти закінчать у жовтні

Через іржу літак на Космонавтів може впасти. Його заберуть на ремонт

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (26)
  • Анонім

    Ссущий на дурных рогулей Порошенко. Которые скачут и кричат "Божья роса! ".
  • Юхновський Андрій

    А мені все подобається. Тим паче, що це на моїй вулиці.

    Знову гроші... Да плювать на ті гроші! Скільки будинків можна побудувати за гроші які фонд Порошенка віддав за рошеновский фонтан, набережну, та решту? Вінниця і так розбудовується, якщо не помітили. На очах зявляються нові райони.

    Александр Сенкевич reply Юхновський Андрій

    Воно то так. просто мається на увазі що за ті гроші що відмили можна було б зробити 3 таких алеї .

    Анонім reply Александр Сенкевич

    Шановний, а чи можна побачити десь проектно-кошторисну документацію, яка підтвердила б ваші слова? Бо на словах всі дуже розумні і знають що скільки коштує, а коли доходить до реальних розрахунків - кошторис робіт приблизно такий же як і в даному випадку.

    Anonymous reply Анонім

    Ну возьмём хотя бы те же лавочки по 12 или 16 тысяч... Не много ли? И вы думаете там только а лавочках откаты были, а в остальном всё кристально честно? Не наивно ли?

    Анонім reply Anonymous

    Мы не думаем, мы хотим видеть альтернативную проектно-сметную документацию, подтверждающую нерациональную трату бюджетных средств.

    P.S. Откатов там 3-5%.
  • Daily

    такие зоны отдыха очень нужны проблема нашего города в том что у нас негде прогуляться перед сном ну разве в кустах возле дома на гнилой скамейке присесть или переться в парк центральный.
  • Ага Та

    Вдумайтесь 27 882 799 грн. - вартість робіт (вирубали дерева, привезли землі,поклали плитку, лавки і фонарі і да фонтанчик як же без нього) За ці кошти можна побудувати будинок в 10 поверхів на 80 квартир.

    Анонім reply Ага Та

    Парки так саме потрібні як і будинки, садки, стадіони. Коробок набудували вже більш чим достатньо, а під соціальне житло попадають одні хитрожопі, а не прості люди, так що все добре, Агата

    Анонім reply Анонім

    Де ви там знайшли парк?

    Анонім reply Ага Та

    Навіть якщо чесно роздати ті 80 квартир сімям, які того вкрай потребують (що навряд, бо є ж своїх "нужденних" багато), то влада отримає 80 вдячних сімей (200-300 виборців) і тисячі заздрісних городян, яким те житло не дістанеться. А так - благоустрий міста, туристична привабливість, гарне місце відпочинку (що в принципі правда) і бла, бла, бла

    Тож з їхньої точки зору все правильно.

    Анонім reply Анонім

    Ні, тисячі інших міщан будуть лише вдячні, що їхній номер в черзі просунувся на 80 рядків вгору.

    Ага Та reply Анонім

    Я про Хому, а ви мені про Фому.  Я не про виборців. Сходіть подивіться об"єм робіт на 28 млн. і порівняйте з будинком на 80 квартир (з вікнами, дверми, котлами, проводкою, лічильниками,прибудинковою теріторією і т.д.) Вартість робіт завищена мінімум в 2 рази .  Міська рада перетворилась в "бізнес-центр", майже все керівництво - "бізнесмени" і вважають що їх карман і гроші в бюджеті - це одне і теж.

    Анонім reply Ага Та

    Дружище, дом строят по типовому проекту, а фонтан - по индивидуальному, отсюда такие цены.

    Anonymous reply Анонім

    Неужели плитку положить и бордюры выставить так дорого стоит? А ещё асфальт, ну тут другое дело.. Нанотехнологии всё таки...

    Анонім reply Anonymous

    Положить не дорого, а вот спроектировать и согласовать со всеми инстанциями - весьма и весьма.

    Владимир Белостечный reply Анонім

    Розкажи це своій бабусі про типовий проект,може повіре

    Таварисч reply Владимир Белостечный

    Ты хочешь сказать что у нас все скворечники по индивидуально проекту построены? Я тебя разочарую: при таком раскладе квадратный метр стоил бы не 8-15 тыс.грн., а где-то 40-50.

    Анонім reply Ага Та

    навіщо ж будувати такі дрібниці, коли можна фонтан.

    Daily reply Анонім

    мені навіщо твій сарай на 10 поверхів.Дерева також потрібно рубати бо вони мають властивість згнивати і потім мають властивість падати на людей а ще гірше на ваші безцінні чотирохколісні корита

    Anonymous reply Daily

    Сколько раз на вас падали деревья?

    Anonymous reply Daily

    Да ну, от деревьев вообще одни проблемы. Листья опадают, птицы на них сидят, жучки там всякие. Летом тень вредную создают, такой полезный углекислый газ во вредный кислород перерабатывают. Не то что асфальт и бетон... Вырубать всё и никаких проблем и на голову ничего не упадёт и падать перестанете....

    Анонім reply Daily

    Дерева треба ДОГЛЯДАТИ, а не рубати. А всохло - посади два.

    Хіба це тяжко? А будь якій їдальні можна попросити кісточки від фруктів. Для вулиці дичка підійде. Навіть не треба нічого купляти. Зарити в землю 5 кісточок обов'язково хоч одна зійде. У мене,  до речі, є персик-дичка і нектарин-дичка. Плоди просто мед, а деревця їх ледь втримують. Оце робила варення з куплений у бабусі персиків, кісточки цілий друшлак. Обсаджу ними город по периметру.

    І хай наші говорящі голови не розказують, що посадити дерево важко або дорого.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up