Діють три черги: як виключатимуть світло на Вінниччині 1 лютого

Діють три черги: як виключатимуть світло на Вінниччині 1 лютого
  • Сьогодні вінничанам електроенергію вимикатимуть у три черги. Додають — можливі відхилення від графіка.
  • Даний графік діятиме за умови стабільності та відсутності нових руйнувань.

Як повідомляє «Вінницяобленерго», графік погодинних відключень світла до 10 лютого виглядає наступним чином (за умови стабільності та відсутності нових руйнувань об’єктів енергетики).

— Залишається актуальною можливість відхилень у часі на 20-30 хвилин виконання графіку для проведення перемикань між чергами, — зазначають у Вінницяобленерго. — В разі невідповідності годин відключень згідно з графіком (понад чотири години) просимо споживачів оформляти заявку про відсутність електроспоживання в Viber боті, або телефонувати до Кол-центру 0800217217.

Відео дня

В разі невідповідності годин відключень згідно графіка (понад 4 години) просимо споживачів оформляти заявку про відсутність електроспоживання в Viber боті, або телефонувати до Кол-центру 0800217217.

Дізнатися, в якій черзі ваш будинок, можна за цим посиланням.

Вказано, що такі відключення є запланованими. 

Де шукати свій графік

Перегляд планових та аварійних відключень:

Отримання повідомлень про заплановане та фактичне відключення електроенергії:

Вінницяобленерго оштрафували

Через численні скарги споживачів Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, перевірила дев’ять операторів систем розподілу електроенергії. Трьох операторів систем оштрафували — серед «переможців» опинилося АТ «Вінницяобленерго».

Перевірки виявили, що лише троє з дев’яти операторів систем недотримувались графіків відключень електропостачання споживачам: АТ «Вінницяобленерго», АТ «Чернівціобленерго» та ПРАТ «Волиньобленерго».

— Вказані ОСР розподіляли участь споживачів у заходах з розвантаження енергосистеми (графіках відключення) нерівномірно, без дотримання принципу соціальної справедливості. Крім того, вони неналежним чином інформували споживачів про перерви в електропостачанні, зокрема, через власні вебсайти, — повідомили в НКРЕКП.

Підприємства, як визначив регулятор, порушили вимоги Закону України «Про ринок електричної енергії», Кодексу систем розподілу та не дотримувались Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії в частині порушення графіків відключень електропостачання споживачам.

19 січня, «Вінницяобленерго» виклала відповідь та пояснення.

Офіційна інформація щодо штрафу з'явилась на сторінці Вінницяобленерго у фб.

— Повідомляємо, що «Вінницяобленерго» вважає прийняті рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), несправедливими та готове оскаржувати їх у суді. В акті перевірки зазначається, що для забезпечення максимально справедливого розподілу часу відключення споживачів фахівцями складені та погоджені Вінницькою ОВА графіки погодинних відключень. Вони розподілені на три пропорційні черги і повністю відповідають вимогам Міненерго. Черговість відключення черг також дотримується. Зауваження щодо їх введення — відсутні. Отже, комісія підтвердила дотримання АТ «Вінницяобленерго» принципу справедливості відключень споживачів, а не навпаки, — йдеться у повідомленні.

Режим економії до весни

Дефіцит електроенергії через російські удари по об’єктах енергетичної інфраструктури, змінив режим роботи вінничан і їх побут. Люди намагаються підлаштуватись під прогнозовані графіки, проте і вони «дають збій».

Чому збиваються графіки та чому в сусідньому будинку не виключають світло, розповів керівник Вінницяобленерго Андрій Поліщук.в ефірі радіо «Місто над Бугом».

За словами Андрія Поліщука, режим економії електроенергії триватиме всю зиму.

«Звикаємо до того що є, а весною побачимо. Давайте будемо відверті, пошкоджені трансформатори — унікальні споруди. Виконуються під замовлення. Термін виготовлення — від 6 місяців. У світі є десяток, може два, заводів, які їх виготовляють. Якщо їх одночасно всі почати виготовляти, теоретично за пів року можна зробити, а потім їх ще встановити», — зазначив Андрій Поліщук.

У зв’язку з періодичними обстрілами критичної інфраструктури, нагадаємо, оселі звичайних громадян залишаються без світла, води та тепла. У таких випадках важливо підготуватись та сформувати запаси медикаментів, їжі, води та інших речей, поки ситуація не стабілізується.

Також розповідаємо, про шість способів, як зарядити мобільний телефон та що має зробити кожен вінничанин

 

Читайте також:

Якщо вимкнули світло. Шість способів, як зарядити мобільний телефон

Вінничан закликають зарядити телефони. що робити, якщо зникне сигнал мобільного оператора

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up