Дідусь загубив майже 4000 гривень, їх знайшли діти переселенців. Що зробили із знахідкою?

Дідусь загубив майже 4000 гривень, їх знайшли діти переселенців. Що зробили із знахідкою?
-Не кожен повернув би таку суму знайдених грошей, - каже Федір Свитюк одному з братів Куликових - Макару. Фото Ірини Павлюк
  • 87-річний чоловік отримав пенсію і субсидію, разом 3754 гривень, а по дорозі додому гроші випали з кишені.
  • Двоє малолітніх братів знайшли втрачене.
  • Чим закінчилася історія?

Василь Гук, староста Обухівського старостинського округу, що в колишньому Муроованокуриловецькому районі, розповів про вчинок двох хлопчиків — Гліба і Макара Куликових. Старшому з них 14 років, молодшому — вісім з половиною.

За словами старости, минулої суботи у їхньому селі Обухів брати побачили на стежці розкидані купюри. Сталося це недалеко біля пам’ятника воїнам, загиблим у Другу світову війну.

Діти порахували і переглянулися. Сума була чимала  — 3754 гривні. Разом з грішми лежала квитанція на їх отримання. Прочитали прізвище — Федір Васильович Свитюк.

Відео дня

Ці хлопчики не місцеві, каже староста Василь Гук. Тому не могли знати дідуся, який загубив гроші. Вони з сім’ї переселенців. Приїхали у наше село з Донеччини, з Добропілля. Проживають разом з батьком Миколою, мамою Мариною і бабусею Зоєю.

Пізніше вони розповідали, що хотіли особисто повернути кошти. Запитали місцевих, де живе дідусь Свитюк. Дехто ще й дивувався, мовляв, для чого малим переселенцям дід?

Коли прийшли до будинку діда, вдома його не застали. Сусіди сказали, що куди пішов, можливо, на похорон.
Через деякий час діти знову навідалися до будинку Свитюка — і знову двері були на замку.

Вирішили йти на пошту і розповісти про все листоноші, яка видавала гроші.

Тетяна Пастух неабияк здивувалася, коли побачила в руках одного з братів велику суму грошей. Вислухала дітей, подякувала їм і запевнила, що поверне гроші їх власнику.

Хлопчики просили обов’язково це зробити. Бідкалися, аби гроші не опинилися у чужих руках. Хвилювалися, що дід не матиме можливості нічого собі купити.
Пан Свитюк мало не до сліз розчулився, коли йому листоноша вдруге вручила пенсію і субсидію. Сказав, що для нього це великі гроші. Потім попросив старосту покликати до себе братів Куликових. Тоді вже й познайомився з хлопчиками.

Розповів, коли повертався з пошти додому, поруч проходила похоронна процесія. Дістав з кишені носовика. Мабуть, тоді й випали отримані гроші.

Дідусь вирішив віддячити хлопчикам. Пропонував кожному з них по 200 гривень. Брати мfло не в один голос відповіли: «Це багато!». Взяли половину і щасливі пішли додому. Дідусь теж залишився задоволений.

—Гарні діти ростуть, — сказав їм услід.

Читайте також:

Поліцейського, який стріляв у місті з табельної зброї, відпустили з-під варти. Точка зору адвоката

У Вінниці з'явилась база компаній, які працюють, коли немає світла

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (19)
  • Ірина Мартюхіна

    Подяка Батькам за виховання ! 😍
  • Ольга Чернігова

    Молодці!
  • Алексей Алексей

    Вчинок заслуговує на велику подяку хлопчакам і іх батькам за виховання.
  • Вера Мазур

    Щира подяка братикам за гарний вчинок.

keyboard_arrow_up