Дев’ятирічна донька захисника зібрала 300 тисяч гривень на дрон та автівку для розвідників

Дев’ятирічна донька захисника зібрала 300 тисяч гривень на дрон та автівку для розвідників
Фото з сайту armyinform
  • У селі Павлівка Вінницької області 9-річна донька захисника України Маргарита Поліщук зібрала на допомогу військовим понад 300 тисяч гривень. На ці гроші купили авто та дрон.

Маргарита Поліщук пишається тим, що її батько дотичний до славного племені захисників України. Ба більше, щойно розпочалася широкомасштабна війна і тато пішов до війська, дівчинка й сама змінила свої сукенки на одяг у стилі мілітарі та заходилася допомагати військовим.

У свої 9 років ця маленька патріотка, як пише ресурс Армія.Інформ, спромоглася зібрати у селі на Вінниччині вже понад 300 тисяч гривень, на які для розвідувальної частини придбали й передали безпілотний літальний апарат та автомобіль.

Маргарита мешкає у невеличкому селі Павлівка Вінницької області. До вторгнення росії її життя було безтурботним та щасливим. Вона полюбляла танцювати, захоплювалась вивченням іноземної мови, мріяла про гарне майбутнє в незалежній та квітучій Україні. Але 24 лютого 2022 року змінило життя школярки, як, власне, і кожного українця й українки. Відтоді у Маргарити з’явилися нові захоплення, зародилася мета допомогти дорослим захистити Україну.

Відео дня

Почалося з «військового» однострою дівчинки та паролю «паляниця», без якого ніхто не міг зайти до їхньої хати. Та ігри іграми, але Маргарита вирішила діяти серйозно.

«Вона, як і всі українці, зрозуміла, що таке ненависть, страх, завзяття, сум від побачених розбитих міст та радість за наших військових, які повертають наші території», —  розповідають у військовій частині, в якій проходить службу батько Маргарити, рядовий Павло Поліщук.

— Одного дня це маленьке янголятко зрозуміло, що може допомогти нашим воякам на фронті, – каже заступник командира частини з морально-психологічного забезпечення Світлана Лірник. – Тоді Маргарита поставила перед собою мету, як вона говорить, «стати на оборону нашої країни». Вмить у її чарівній голівці був готовий план. Довго не роздумуючи, вона розпочала збір коштів на дрон для Збройних Сил України.

Так у магазинах села Павлівка з’явилися скриньки для збору коштів на підтримку Збройних Сил України. Підтримала свою онуку й бабуся, яка мешкає у Старокостянтинові – жінка також долучилася до збору коштів й організувала його у своєму місті.

Дівчинка раділа кожній гривні й продовжувала йти до своєї мети. І, коли необхідна сума у 100 тисяч гривень була зібрана, щастю Маргарити не було меж. Саме тоді вона відчула себе справжньою захисницею.

Наступним кроком у ратній справі Маргарити Поліщук став збір уже 200 тисяч гривень на придбання автомобіля для військових. Як і першого разу, дівчинка із завзяттям й новими силами приступила до цього збору. І ось нещодавно автівка, завантажена необхідними для військових речами, вирушила на передову.

— Дивлячись на таких дітей, ми розуміємо, що ворог вже програв цю війну, а наша держава буде квітучою, незалежною та суверенною, — підсумовує свою розповідь Світлана Лірник. — Саме такі дітки, як Маргарита — це наше майбутнє та сила. Ми пишаємось нашими героями, але особлива шана, повага та подяка таким дітям, які в цей тяжкий час допомагають нам, дорослим, вистояти і, гордо піднявши голову, сказати: «Доброго вечора, ми з України!».

Сьогодні дрон та автомобіль, придбані за кошти небайдужих українців, зібрані дев’ятирічною захисницею, вже виконують бойові завдання в одній із найгарячіших точок на лінії зіткнення. Ну, а маленька патріотка не збирається зупинятися й міркує над планами щодо майбутньої допомоги Збройним Силам України.

 

Читайте також:

«Щоб гріли й були гарними». Буржуйки та турбопечі для ЗСУ виготовляє майстер з Вінниччини

«Зараз ми всі один за одного». Як вінницькі заклади відпочинку підтримують ЗСУ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (20)
  • Ангеліна Дубенюк

    Єопєврпає/)))))))❤️
  • Ангеліна Дубенюк

    .
  • Ангеліна Дубенюк

    .
  • Ангеліна Дубенюк

    .

keyboard_arrow_up