Дефіцит на АЗС: коли стабілізується ситуація та зникнуть черги на заправках

Дефіцит на АЗС: коли стабілізується ситуація та зникнуть черги на заправках
  • Нині по Україні величезні черги на АЗС. Пального не вистачає, а якщо заправляють — то обмеженою кількістю пального.
  • Голова ОДА Сергій Борзов та голова комітету Верховної Ради з питань енергетики Андрій Герус розповіли, що відбувається та коли ситуація вирішиться.

Ціна зростає, оскільки звичайне постачання неможливе, а нове — складніше і довше. Каже Борзов.

— Провели нараду з представниками мереж автозаправок у Вінницькій області. Разом треба вирішувати проблему. Без спекуляцій, — цитуємо посадовця. — Війна змушує перебудовувати логістику постачання палива. Потрібен час. Порти заблоковані. російські війська цілеспрямовано знищують наші нафтобази. Фактично, залишився тільки один напрямок постачання з-за кордону — з Європейського Союзу. Поки працював Кременчуцький нафтопереробний завод, ми мали суттєве внутрішнє джерело пального. Але після ракетного удару 24 квітня завод не функціонує.

Далі Борзов по пунктах детально повідомив про подальші плани.

Відео дня
  • Що роблять?

Налагоджують поставки з Європи. Покриватимуть дефіцит.

Поки триває війна, першочергово будуть забезпечуватись пальним наші захисники — Збройні Сили України та всі, хто задіяний у збереженні життя і в порятунку людей.

Також Уряд робитиме все необхідне, щоб пального вистачало для критичних галузей економіки, зокрема для аграрного сектору.

Ціна пального зростає. Але це неминуче, поки війна.

  • Чого чекати?

Ситуація налагодиться за тиждень-два. Ціни будуть на рівні із сусідніми країнами.

— Звертаюсь до усіх вінничан: якщо можете обійтись без використання приватного автотранспорту і користуватись громадським транспортом — зробіть це, — підсумовує Борзов. — Якщо можна утриматись від несуттєвих поїздок — варто це зробити. Нам треба це пережити.

Голова комітету Верховної Ради з питань енергетики Андрій Герус розповів, що пальне вже прямує до України. Протягом наступного тижня ситуація з пальним ще буде залишатися напруженою, а от покращення варто чекати з середини травня.

Також міністр економіки Юлія Свириденко зазначила, уряд постійно співпрацює з операторами ринку, щоб зрозуміти потреби та віднайти шляхи усунення дефіциту.

— Ми ухвалили низку урядових рішень, які дають змогу спрямувати наявні в країні обсяги — це 70 000 тонн бензину й близько 40 000 тонн дизелю — на ринок, що має зменшити дефіцит, — сказала Юлія Свириденко під час засідання президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

 

Читайте також:

Як діяти та куди звертатися. У Вінниці розробили «Дорожню карту біженця»

Пам’ятка для батьків. Як допомогти дитині під час війни, щоб вберегти її емоційний стан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (202)
  • Сергій Григорчук

    Коньчені мародери
  • Наталия Куца

    Виходь на мітинги, не мітингуйте в ФБ.
    Нехай прижмуть бариг, які продають за завищеними цінами
  • Таисия Данчук

    А зарплата українська....
  • Люба Кушнир

    А які ж пенсії будуть через тиждень/два тоже як в Європі??Хто відповідь дасть правильну?...Ясно бензин буде,і ціни будуть все до Європи.

keyboard_arrow_up