Де та що ловити у грудні: поради для любителів риболовлі

Де та що ловити у грудні: поради для любителів риболовлі
  • Вінницький рибоохоронний патруль поділився на яких водоймах краще ловити рибу взимку та що там можна спіймати. Детальніше у матеріалі.

«Зима вступає у свої права, корми для риби стає менше, її активність помітно знижується. У різних водоймах це відбувається по-різному, — зазначають у повідомленні. — Десь риби швидко впадають в заціпеніння і перестають харчуватися. Десь продовжують годуватися, а отже риболовля в грудні принесе свої зимові трофеї, головне правильно вибрати місце для лову. У період першого льоду, поки вода ще не встигла охолонути, риба досить активна протягом всього дня на всіх водоймах, за винятком днів з північним вітром, однак після рибалка в грудні на різних водоймах значно відрізняється».

Де та яку рибу ловити у грудні

Дрібні закриті водойми:

Риболовля в грудні раніше всього припиняє давати результати в дрібних закритих водоймах з багатою трав'яною рослинністю, де після становлення льоду спостерігається нестача кисню, в результаті чого риба стає мало активної і втрачає апетит.

Відео дня

Невеликі водойми:

На невеликих водоймах ловля, після льодоставу, може тривати протягом кілька днів.

Озера та річки:

Більш здобиччю риболовлі в грудні буде в проточних озерах і річках, за умови, що не буде різкого падіння атмосферного тиску і північного, північно-західного або північно-східного вітру.

Що можна впіймати

Якщо рибу не турбують, то вона щороку знаходиться в одному і тому ж місці у дна, де тепліша вода. У зв`язку з нерівномірним замерзанням, більшу частину улову на початку грудня складає риба, що живе на мілководді: дрібний окунь, йорж, плотва.

У міру наростання льоду стає можливим риболовля в грудні на велику рибу: щука, судак, великий окунь.

 

Читайте також:

Що робити вінничанам після сигналу «Увага всім!»: алгоритм дій

Не нехтуйте власною безпекою. Правила безпечної поведінки у надзвичайних ситуація

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up