Де і коли у Вінниці можна вакцинувати домашніх тварин від сказу. Адреси

Де і коли у Вінниці можна вакцинувати домашніх тварин від сказу. Адреси
  • Минулого тижня у Вінниці розпочалася активна кампанія з вакцинації домашніх тварин проти сказу.
  • Це важливий крок у боротьбі з цим небезпечним вірусним захворюванням, яке може бути смертельним як для тварин, так і для людей.

Сказ — це невиліковне захворювання, яке завжди закінчується летально. Вірус передається через слину інфікованої тварини, найчастіше — через укус. Домашні тварини, такі як собаки та коти, можуть заразитися від диких тварин. Тому вакцинація — найефективніший спосіб захистити тварин від сказу.

Вінницька міська державна лікарня ветеринарної медицини організувала виїзну бригаду з вакцинації, яка буде працювати у різних кварталах міста. Графік щеплень можна знайти на Facebook-сторінці Асоціації органів самоорганізації населення м. Вінниця.

Графік щеплень, розроблений квартальними комітетами Асоціації органів самоорганізації населення Вінниці

  • 9 квітня — з 10.00 до 16.00 квартальні комітети «Лівобережний» і «Царина», виїзна бригада з щеплення знаходитиметься за адресою: вул. Синьоводська, 138 (Центр матері та дитини).
  • 13 квітня — з 10.00 до 14.00 квартальний комітет «Добробут», виїзна бригада з щеплення знаходитиметься за адресою: пл. Шкільна, 1.
  • 18 квітня — з 10.00 до 14.00 квартальний комітет «Тяжилів», виїзна бригада з щеплення знаходитиметься за адресою: вул. Лугова, 1.
  • 20 квітня — з 10.00 до 13.00 квартальний комітет «Тяжилів», виїзна бригада з щеплення знаходитиметься за адресою: Л. Лук’яненка, 33 (біля магазину «Мрія»).

Графік щеплень доповнюватимуть кожних два тижні.

Відео дня

Вихідними днями, 6 та 7 квітня, вже провели вакцинацію домашніх тварин у квартальному комітеті «Сабарів». Щепили близько 250 тварин. Також минулого тижня вакцинували понад 500 домашніх тварин у мікрорайоні Бучми.

Вакцинацію домашніх тварин наразі проводять безкоштовно. Виїзна бригада складається з двох фахівців, які щеплюють тварин вакциною «Рабістар».

Не забувайте: профілактичне щеплення тварин від сказу потрібно робити раз на рік.

Нагадаємо, в кінці березня 2024 року безпритульний собака, хворий на сказ, покусав 15 людей на Бучми. Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області повідомило, що в регіоні спостерігається зростання випадків захворювання тварин на сказ. 

Опитування

Друзі, а ваші домашні улюбленці вакциновані від сказу?

 

Читайте також:

На Бучми скажена собака покусала 15 людей

Не хочете Бучми 2.0 — вакцинуйте своїх тварин! У Вінниці збільшилась кількість випадків сказу

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up