Дають 7 мільйонів гривень на те, щоб зробити кращою Вінницю і Десну

Дають 7 мільйонів гривень на те, щоб зробити кращою Вінницю і Десну
Стадіон на Масложирі зробили за гроші Вінниці у 2017 році. Проект, який згодом переміг на голосуванні, подали самі місцеві жителі
  • З 1 квітня почнуть приймати заяви на участь в конкурсі «Бюджет громадських ініціатив», за яким найкращі ідеї вінничан впроваджують за кошти бюджету.
  • Конкурс проводять вп'яте. Але уперше — на території двох населених пунктів: Вінниці та селища Десна.
  • Скільки можуть дати грошей та які ініціативи перемагали в минулому?

Суть «Бюджету громадських ініціатив» — люди самостійно обирають, що варто змінити у їхньому районі. А на реалізацію проектів отримують гроші з бюджету.

З 1 квітня до 15 травня збиратимуть проекти, які будуть втілювати протягом 2020 року. На їх реалізацію заклали 7 мільйонів гривень.

До речі, конкурс «Бюджет громадських ініціатив» вперше проведуть на території Вінниці та Десни, яка з 2019 року стала частиною Вінницької міської ОТГ. Склали коротку інструкцію про правила конкурсу:

Відео дня

Хто може подати проект? Громадянин України, віком від 16 років

Яка тематика? Ініціативи мають сприяти поліпшенню комфорту проживання мешканців у Вінниці та селищі Десна; відповідати стратегії «Вінниця-2020».

Скільки дають коштів? До 1 мільйона гривень на один великий проект, і до 200 тисяч гривень на малий.

Як подати проект? Потрібно заповнити форму проекту (зразки документів) і надіслати скан-копію на електронну пошту: [email protected] з темою листа «Бюджет громадських ініціатив» / на всеукраїнську платформу «Громадський бюджет».

Або в паперовому вигляді за адресою: Вінниця, вулиця Соборна, 59; з позначкою «Бюджет громадських ініціатив».

Важливо — проект перед поданням мають підтримати не менше 10 людей.

Що далі? Усі подані проекти сортують учасники Експертної групи, яка складається з чиновників, громадських активістів, депутатів міської ради. Відсортовані проекти виставляють на голосування, яке відбудеться з 1 до 15 жовтня 2019 року.

Кількість переможців обмежена бюджетом конкурсу — 7 мільйонів гривень. Проекти, які наберуть найбільше голосів — стають переможцями конкурсу. Для прикладу, в 2018 році було аж 13 переможців.

Ознайомитися повністю з правилами конкурсу «Бюджет громадських ініціатив» можна за цим посиланням.

Є приклади проектів-переможців? Мабуть, найактивнішими учасниками конкурсу є жителі околиць Вінниці. Так, жителі Масложиру облаштували набережну біля озера на Гладкова; зробили стадіон для гри у футбол та баскетбол; зону відпочинку; пляж біля ще одного озера.

У 2019 році тут ще зроблять гральний майданчик для дітей, благоустрій ще одного пляжу біля озера на Гладкова та фонтан. Детально про район в матеріалі: Як живе «Масложир» та що тут буде

Добре опанували «Бюджет громадських ініціатив» і жителі Тяжилова. За бюджетні гроші люди очистили озеро, побудували новий сквер, Літній театр. У 2019 році на Тяжилові відкриють Центр розвитку для дітей та молоді «Мрія» та зроблять клумбу-«корабель»

Усю інформацію про конкурс викладають на міському ресурсі: gromada.vmr.gov.ua.

Читайте також:

Фото в матеріалі з архіву «20хвилин»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up