Чотири поради, як позбутися нав'язливих думок перед сном. ОПИТУВАННЯ

Чотири поради, як позбутися нав'язливих думок перед сном.  ОПИТУВАННЯ
  • Часто не можливо заснути через потік думок. Усе в голові згадується та аналізується, а на годиннику вже пізня година.
  • Як прогнати нав'язливі думки та швидше заснути, дізнавайтеся у матеріалі.

— Дуже часто ми не можемо заснути, навіть якщо дуже втомилися фізично. Все тому, що нас переслідує безліч тривожних і нав'язливих думок. Однак є кілька простих порад позбутися від них, — пише «Психологічна підтримка» від МОЗ.

Як позбутися нав'язливих думок перед сном:

  • Запис думок. Один із способів заспокоїти свою уяву — це записати свої думки перед сном. Постарайтеся описати їх дуже докладно. Завдяки цьому ви ляжете в ліжко і жодні думки не будуть заважати вам заснути.
  • Читання. Якщо ви вже безліч разів прокрутили в голові всі події минулого дня, а сон ніяк не приходить, візьміть книжку і почитайте. Це допоможе мозку розслабитися і відпочити.
  • Музика. Якщо ви не можете розслабитися, ввімкніть розслабляючу музику. Завдяки цьому ви зможете відволіктися від думок і зосередитися на музиці, яка буде заспокоювати вас.
  • Повільне дихання. Зосередьтеся на диханні. Лежачи в ліжку, робіть глибокі і повільні вдихи і видихи. Розмірене дихання допоможе розслабити тіло, зняти стрес і прогнати непотрібні думки.

Опитування

А у вас є труднощі із засинанням?

Відео дня

 

Читайте також:

Напад на офіціантку та 10 будинків без газу: важливе за 27 лютого на 20minut.ua

Де у березні 2021 запланували відключити світло? Графік на місяць

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Sichova Anna

    Я по собі знаю, коли  не можеш заснути від постійного потоку думок у голові, то тільки снодійне може допомогти. Я Альпетонін приймала, щоб швидко заснути. Він діє протягом півгодини і що мені подобається, після двотижневого прийому я вже засинала самостiйно, без пiгулок.
  • Марина Лашина

    Я взагалі ніколи безсоння не страждала. Але останні два тижні були дуже складні щодо роботи. Думок дуже багато різних крутилося, спати просто не могло. Але після того, як Альпетонін почала приймати все налагодилося, сон нормалізувався.
  • Ксения Мишина

    Советы как для детсада, ничего не работает из перечисленного.

keyboard_arrow_up