Чому у супермаркетах заборонено продавати шкарпетки? ТОП питань про локдаун

Чому у супермаркетах заборонено продавати шкарпетки? ТОП питань про локдаун
  • Від учора, 8 січня, в Україні діє посилений карантин. Максим Степанов пояснив логіку обмеження продажу товарів під час локдауну та відповів на поширені запитання.

Під час посиленого карантину в магазинах обмежили продаж товарів, аби зменшити кількість контактів. Тому одночасно в супермаркеті можуть перебувати до 200 людей. Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

«Логіка проста — якщо обмежено продаж товарів, які можна придбати, наприклад, шкарпетки або дитячі іграшки, то до магазину за цими товарами вже не піде певна кількість людей. Одночасно в супермаркеті перебуватиме не 500 осіб, а 200, які прийшли придбати лише товари першої необхідності. У результаті зменшиться кількість контактів між людьми та ймовірність передачі інфекції», — заявив він.

  • У чому доцільність посилення карантинних обмежень, якщо кількість випадків COVID-19 протягом останнього часу знижувалась?

— Прогнози провідних епідеміологів свідчать про поступове зростання кількості хворих на COVID-19 впродовж січня-лютого. Паралельно спостерігатиметься сезонне підвищення рівня захворюваності на грип. Тож посилений карантин — це, зокрема, спосіб запобігти перенавантаженню медичної системи, — відповів міністр.

Відео дня
  • Чому посилений карантин триватиме саме 16 днів?

— Період з 8 до 24 січня збігається із завершенням інкубаційного терміну захворювання на COVID-19 у людей, які інфікувалися протягом новорічних свят. Зокрема під час масових заходів, — пояснює Степанов.

  • Якою наразі є ситуація у медзакладах?

— Зараз ⅓ усіх госпіталізованих із діагнозом COVID-19 — це пацієнти у важкому стані. Це пов’язано з тим, що люди під час святкових відпусток почали рідше звертатися до лікарів у разі виникнення перших симптомів хвороби, — зазначає посадовець.

Що заборонено під час карантину:

Немає опису світлини.

Що дозволяється під час карантину:

Немає опису світлини.

 

Читайте також:

Вінницька міська рада обмежила безкоштовний проїзд для учасників АТО (ОПИТУВАННЯ)

Карантин з 8 січня посилять: що зміниться під час локдауну?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (100)
  • demiyan 007

    Логика проста,- "Потому что, ГЛАДИОЛУС"))))
  • AK

    Купа черг, скупчень, хотіли одне, а вийшло через дупу і скупчень та черг по місту тільки більше. Зелені ідіоти не знають що у першу чергу приймати, розуму недостатньо і списати немає у кого. До цього піарились на триньканні коштів із запасів та ковідних фонтів. Запаси скінчились, треба терміново тарифами діру латати і якийсь абсурд прийняти, щоб людей відволікати. Де ви всі зелені поділись, кого не спитаю, на вибори не ходив!
  • Denis Satr

    Тут же не к президенту претензии і не к Степанову. Люди, вы себя видели? В супермаркетах стоят жопа к жопе. Станешь на расстояние разметки, так обязательно баба влезет впереди тебя. У нас нет культуры поведения, даже и без вирусов неприемлемо стоять вплотную к незнакомым людям. Научитесь уже соблюдать дистанцию. Тогда никто не отнимает у вас право на новые носки
  • Читач68

    Уявіть,ви власник магазину який продає тільки іграшки або носки/колготи,і який закривається на карантин.Ви будете вважати справедливим те,що ці самі товари люди куплять в супермаркеті,в той час як ви залишитися без роботи і прибутку.Це називається -РІВНОПРАВНІСТЬ!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up