Чому тиск газу залежить від відключень світла — відповідь експертів

Чому тиск газу залежить від відключень світла — відповідь експертів
  • Чому тиск газу може понижуватися в системі одразу після увімкнення електроенергії під час планових чи аварійних відключень? Пояснення дали у Вінницягаз.

Чому знижується тиск газу?

Тиск газу знижується через те, що відбувається одночасний запуск сотень газових приладів і вони одночасно по максимуму споживають газ. За короткий час ситуація вирівнюється.

«У зв’язку з відключенням електроенергії газові котли вимикаються, відповідно споживання різко падає. Коли ж електроенергія вмикається, всі ці котли одночасно запускаються і споживання одночасно зростає в десятки чи, навіть, сотні разів. Окрім того, споживачі розуміють, що електроенергія буде подана на кілька годин, тож виставляють потужність котлів на максимум, що ще збільшує споживання газу», — каже директор технічний АТ «Вінницягаз» Ігор Дорошенко.

Відео дня

Де найчастіше це стається?

Такі випадки найчастіше трапляються в тих районах, де є багато споживачів з індивідуальними газовими котлами у багатоповерхівках.

За короткий час газорегуляторні пункти виводять систему на штатний режим роботи. Проте, такий інтенсивний відбір газу не передбачався проєктною потужністю мереж.

Також вінничанка Світлана Давиденко запитала: «А чому знижується якість газу?». На що в компанії відповіли: «Якість газу в мережах відповідає встановленим нормам. Фізико-хімічні параметри природного газу контролюються лабораторіями Оператора ГТС за усіма маршрутами транспортування газу.

Верховна Рада, нагадаємо, заборонила підвищення тарифів на тепло для населення. Україна залучила понад 125 мільярдів гривень (від міжнародних партнерів) на покриття різниці тарифів. Деталі ТУТ.

 

Читайте також:

Рада заборонила підвищення тарифів на тепло для населення

Окупиться за два-три роки. Вінничанин пропонує відмовитися від газових котелень

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Lyudmila LR

    Ви мені краще дайте відповідь, чому у такий теплий місяць у мене газу вийшло так само, як і в холодному в тому році? Чому настало газу більше, якщо постійні відключення світла і котел не працює. Чому полум'я помаранчевого кольору? Чому вода закипає майже 30 хвилин в невеличкій кастрюльці? В мене одні питання. Чому мені ніяк не можуть повернути переплату,А постійно дзвонять і розказують, що в мене борг( якого немає. Все заплачено).Чому я маю платити транспортировку,якщо я не користуюсь газом і будинок стоїть порожній? Дуже багато чому..,.. Чекаю відповіді. Офіційної!
  • Віктор Королюк

    А що більше нікому контролірувати якість газу- лише оператору який транспортує газ? от пусти козла в капусту!😃
  • Електрик Вінниця

    Війна все спише, а лічильник повітря порахує

keyboard_arrow_up