Чому хтось хоче, щоб льодовий спорт у Вінниці зник: відповідь Льодового клубу на коментарі (Блог компанії "Галактика відпочинку")

Чому хтось хоче, щоб льодовий спорт у Вінниці зник: відповідь Льодового клубу на коментарі (Блог компанії "Галактика відпочинку")

Вже протягом цілого року ведуться перемовини і зустрічі щодо подальшої долі ковзанки, а також абсолютно безглузді розмови. Ви всі точно чули хоча б частину: чи потрібен Льодовий клуб? Кому це вигідно? Навіщо витрачати бюджет на звичайну ковзанку? А ведуться вони тими, хто навіть не подумає зазирнути у ядро цієї ситуації та її проблематики, і нажаль деякі з них мають велику владу у місті.

Отож, давайте нарешті відвертим та ясним поглядом звернемось до всього, що відбувається навколо спортивно-розважального комплексу «Льодовий клуб». Та звичайно, найперше питання, яке виникає та цікавить наших людей: кому ж це вигідно?

І тут виникає зустрічне: чому кожного разу, коли ведуться будь-які комерційні перемовини, які висвітлюються в ЗМІ ми рахуємо, хто скільки покладе до своєї кишені? Якщо людина має що продати, вона доклала зусиль, щоб в неї це було. А з іншої сторони, ми ж не висловлюємо претензії продавцю в магазині, коли купуємо хліб, що так негарно на людях заробляти.

Якщо ж справді розібратись та докопатись до суті, у разі коли «Льодовий клуб» не перейде у власність міста та припинить свою діяльність – програють усі. Власники будуть змушені перевозити його до іншого міста, на що витрачається немала сума коштів, а також вони втрачають багато друзів, що знайшлись саме у час роботи ковзанки. Програє місто, так як ковзанка є значущою туристичною локацією та куди щомісячно приїжджають сотні дітей та дорослих зі всієї Вінницької області та сусідніх, таких як Житомирська, Черкаська, Чернівецька і ін. У результаті Вінниця недоотримає інвестицій на подальший розвиток.

А найбільше постраждають ті хлопці та дівчата для яких Льодовий клуб вже став другим домом, які вже не рік і не два, а деякі і по 10 років займаються хокеєм та фігурним катанням, і вже не уявляють свого життя без льоду; ті дітки, хто зі своїх перших кроків, спостерігаючи з трибун, мріють вийти на лід та чемпіоном, новим Овечкіним або Малкіним, та прославити рідне місто. Запитайте в них чи потрібна їм ковзанка?

Те саме, якщо у Вас запитають: чи любите ви дихати? Людина може прожити без повітря 9 хв 3 с (і це світовий рекорд). А наші юні спортсмени мають від 8 до 16 годин тренувань на тиждень, та деякі вже понад 10 років. Як вважаєте, їм потрібен Льодовий клуб?

Також можна запитати у простих вінничан, що думають вони з приводу цього. Точно, ми вже питали і питаємо протягом року!

Перша публічна петиція, датована 23 листопада 2018 року, набрала 385 голосів. Після цього був організований фото проект «Мій коханий - хокеїст», який привернув увагу багатьох вінничан та навіть значущих людей у місті.

«Ми з дівчатами використали любов до традицій задля популяризації хокею серед містян, залучення молоді до спорту та активного відпочинку.» - ділилась враженнями від проекту Людмила Станіславенко. (матеріал із сайту: https://www.myvin.com.ua/news/3601-mii-kokhanyi-khokeist-vinnychanky-doluchylys-do-fotoproektu-na-pidtrymku-mistsevoho-khokeiu)

А згодом питали вже не ми. Зовсім нещодавно, наприкінці вересня, фанати льодового дозвілля та спорту запустили спочатку у інтернет-мережі, а потім і влаштували на льоду флеш-моб: #ХочуНаКаток , #НапПотрібенЛьодовийКлуб, до якого також долучилось багато відомих.

У ході організації та проведення цього флеш-мобу було зібрано понад 700 живих підписів.

Та ось буквально вчора зранку було зареєстровано та анонсовано другу публічну петицію, до річниці проблеми так би мовити. Та дивним чином почали коїтись якісь дива. Більше 50 чоловік просто не змогли проголосувати. На запит до технічної підтримки ми отримали ось таку відповідь. ї

Тому від себе приносимо вибачення та закликаємо усіх спробувати ще раз за посиланням https://e-dem.in.ua/vinnytsia/Petition/View/1734. Наразі маємо 202 голоси.

Як думаєте цим всім людям потрібен Льодовий клуб? І чому на всі зазначені звернення наша влада не реагує діями? Чому майбутнє цілої хокейної школи, яка будувалась нереальними зусиллями та ентузіазмом тренерів та батьків (так як вартість хокейної форми – це не плавочки в басейн купити) понад 10 років, і гравці якої зараз достойно представляють інтереси України у командах першого складу в Чехії, Словаччині, Америки, опинилась під загрозою зникнення?

Однією з версій є те, що ніби дорого та навіщо витрачати такі кошти, якщо є типу важливіші питання.

Наразі, при проведенні офіційної оцінки комплексу, яку запросила влада, і по її рекомендації, було залучено третю незалежну сторону – торгово-промислову палату, яка оголосила офіційну суму вартості. Тому хотілось би задати питання тим, хто безпосередньо займається фінансовою стороною - департаменту фінансів та інвестицій, а власне Якубович Галині Анатоліївні, на основі чого взагалі поширився привід щодо завищеної вартості клубу. Та крім того достовірно відомо, що перемовин зі сторони влади щодо торгів та зниження вартості не було. Тож чому постало питання про вартість, про інші більш нагальні питання?

Наостанок, давайте максимально об'єктивно поглянемо на ситуацію і зробимо разом висновки. На перших кроках влада проявила мудрість та прийняла рішення, що цим чудовим видам спорту бути. Рішення виконкому, оцінка, аудит, зустрічі з власниками і остаточна дата розгляду (серпнева сесія). А далі….А далі обман, і не працівників чи власників, а обман дітей! Тих, хто багато років займається, тих хто більше року чекав на свою чергу, коли заклад буде належати громаді і буде більше часу виділено на наших «майбутніх зірочок». Питання безпосередньо до мера, Якубович, Матусяка: не соромно??!!

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up