“Chicken Fest 2018”. Чим дивували студенти-кухарі

“Chicken Fest 2018”. Чим дивували студенти-кухарі
  • У Вінницькому  центрі професійно - технічної освіти переробної промисловості минув щорічний фестиваль, приурочений до дня кухаря.

  • Близько 300 студентів навчального закладу прийняли участь у фестивалі та презентували власні страви.

  • Традиційно,18 жовтня,  фестиваль проводиться з різними тематиками та кулінарними завданнями (“Смачна країна” 2013 рік, “Козацькому роду нема переводу” 2014 рік, “Короп Фест” 2015, “Осінній вернісаж” 2016 рік , “Fruit Fest” 2017 рік)

Курячі стегенця під соусом теріякі, рулети з апельсинами та тарталетки с легким салатом? Саме такі подібні страви з вишуканої ресторанної кухні стали завданнями для юних студентів-кухарів. Представники навчальних груп представляли власні страви, описуючи історії їх рецептів та країну походження.

– Спочатку, учасники виконували певну пошукову роботу, обирали , яку саме страву хочуть представити, вивчали її, потім закріплювали свої знання на практиці.  Щоб представити свою “ідеальну” страву потрібно було, звичайно, декілька раз її зіпсувати, але вивчити свої помилки і врешті презентувати сьогодні більш досконалий варіант. Приготування всіх страв відбувалось  в спеціальних лабораторіях навчального закладу. 20 жовтня - день кухаря і кулінара, тому , ми як навчальний заклад, де навчають представників цієї спеціальності маємо подібний фестиваль. Також, 3 неділя жовтня - день працівників харчової промисловості,  цим ми вшановуємо людей, які віддають багато років свого життя цій справі - кулінарії. Тим більше, зараз ця справа вже є мистецтвом. Через це, учасники переважно представляли страви вишуканої кухні, зі складними рецептами та цікавою подачею. - коментує проведення заходу Стецюк Надія Петрівна, заступник директора з навчально-виробничої роботи.

Відео дня

 Поміж виступів представників груп з власними презентаціями, учасники мали змогу продемонструвати і художні номери на кулінарну тематику.

– Чудово,що це свято об'єднує кожного року весь наш центр на фестивалі.  Вчора ми підготовували продукти , сьогодні вранці готували всі страви, тому все свіже та гарне. Я давно обрала цю професію і досі хочу бути саме кухарем, тому що ця професія дає можливість створювати щось нове. - коментує учасниця фестивалю Єлизавета (2 курс КПК 17).

  Фестиваль мав і окремий символ - виготовлену з м'яса об'ємну курку. Минулого року року символом була “фруктова сова”. Увагу глядачів привернув і пиріг з курятиною, розміром близько 100 на 50 см.

– Мені особисто, зі всіх страв з курятини, як вихідцю з Радянського Союзу, найбільше до смаку котлета по - київськи. Її тут не представляли, адже завдання були складнішими, показати новизну, щось цікавіше. А щодо фестивалю, то він був задуманий, як вінець завершення конкурсу професійної майстерності в нашому закладі, для підтвердження умінь учнів відповідно до державних стандартів. Але спочатку, це не мало ніякої святковості, лише як продовження змагання між сильнішими групами. Але для мотивування повинно бути щось  веселіше та цікаве. В перспективі, є ідея вивести цей фестиваль на масштабніший, регіональний рівень, роблячи це, можливо, в вигляді змагань між навчальними закладами, десь на подвір'ї, біля озера, адже сьогодні сонячно, погоду спеціально “замовили”, але поки що робимо цей захід в приміщенні. - посміхається та коментує фестиваль директор навчального закладу Савлук Олег Анатолійов

Дарія ВИШНЕВСЬКА

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up