Чи стане «ковзанкою» Вінниця цієї зими

Чи стане «ковзанкою» Вінниця цієї зими
Фінські міні-навантажувачі закупили, щоб чистити тротуари та зупинки. Загалом, на чотири зелені «Avant'и» витратили понад 6 мільйонів гривень
  • Засипані снігом та слизькі — такі були вінницькі вулиці минулої зими.
  • Комунальники обіцяють, що цієї зими такої ситуації не буде.
  • Їм на допомогу закупили десятки тракторів та «гори» відсіву. Але зі збільшенням кількості техніки на комунальні підприємства повісили більше території для прибирання.

На початку лютого 2017 року Вінниця була наче «ковзанка». Люди падали через ожеледь на тротуарах. Транспорт не їздив дорогами, що були засипані снігом. А у травмпунктах за чотири дні побували майже півтисячі вінничан.

Вінничани масово скаржилися в мерію, за що тодішній керівник «Шляхового управління» Святослав Буше поплатився посадою. Хоча офіційною причиною було «звільнився за власним бажанням».

Чи стануть краще прибирати вінницькі вулиці цієї зими? Журналіст з’ясовував у комунальників.

Відео дня

Гори солі та десятки тракторів

Одразу за воротами підприємства «Шляхове управління» стоять напоготові десятки машин. Це компактні трактори для очищення тротуарів, великі вантажівки-самоскиди для доріг.

Нинішній керівник підприємства Володимир Чорновол розказав, що з літа цього року закупили десятки нових машин за бюджетні кошти: білоруські трактори, фінські міні-навантажувачі, вантажівки Ford та багато іншого.

— У нас зимове чергування починається з 15 листопада. Бажаємо створити три зміни та під час хуртовин чи ожеледиць працювати цілодобово, — розказав директор комунального підприємства «Шляхове управління» Володимир Чорновол.

А ще комунальники заготували на боротьбу з ожеледдю понад 10 тисяч тонн солі та відсіву.

Робітники з новою технікою будуть проїжджати магістральні вулиці (для прикладу, це Хмельницьке шосе, Соборна, Келецька - авт.) всіх мікрорайонів міста. Та чистити від льоду і снігу 178 кілометрів проїздів та 110 кілометрів міських тротуарів.

Для порівняння, таку ж площу займає 326 (!) футбольних полів.

А щоб проконтролювати, що машини чистять вулиці та є на маршруті, на них встановили GPS-трекери. Інформацію про місцеперебування тракторів та іншої техніки отримує диспетчер.

Незабаром доступ до мапи з технікою, матимуть і вінничани. Для цього створять окрему сторінку на сайті Вінницької міської ради, про що запевнив міський голова Сергій Моргунов.

— Отримавши більше можливостей ми будемо якісно та оперативно виконувати свою роботу, — наостанок запевнив Володимир Чорновол.

Буде понад 600 двірників

І якщо «Шляхове управління» очищає головні вулиці міста, то подвір’я та проїзди між будинками — комунальники з ЖЕКів. Журналіст поцікавився у керівництва міського департаменту ЖКГ, чи готові й вони до зими?

— Нової техніки не закупили. Двірників, що прибирали подвір’я від снігу, буде приблизно стільки ж, скільки й минулої зими. А це понад 600 людей. Протиожеледна суміш для посипання дороги та тротуарів вже закуплена, з цим проблем немає, — розказав керівник департаменту ЖКГ Роман Фурман.

Минулої зими двірники в негоду працювали з п’ятої ранку. Хоча усе одно вінничани скаржилися, що в подвір’я поблизу багатоповерхівок вкриті «суцільним льодом».

На Бригантину не будуть скидати «хімічний» сніг

У січні цього ж року був скандал: сніг, посипаний сіллю, відсівом та іншою «хімією», скидали на Бригантину, за двісті метрів від Південного Бугу. Чорні кучугури танули та забруднена вода стікала прямо в ріку. Це обурило вінничан.

Винуватцем тоді стало «Шляхове управління». Водія цього підприємства оштрафували на 340 гривень та заборонили скидати сніг та сміття з міських вулиць. Керівник управління Володимир Чорновол розказав, що цієї зими така ситуація не повториться.

— Знаю, що міський департамент благоустрою обирає нове місце для вивезення снігу. Ймовірно, воно буде за містом. — розказав Чорновол.

Керівник департаменту благоустрою Володимир Ніценко це підтвердив. І додав, що з майданчиком для «хімічного» снігу поки що не визначилася.

— Можу сказати, що воно буде максимально віддалено від ріки Південний Буг. Мабуть, десь на приєднаних територіях або у промислових зонах, де немає житлових будинків, — розказав Ніценко. — Хоча Бригантину ми також не виключаємо. Якщо сніг не був оброблений протиожеледними матеріалами, то його можна скидати на цю ділянку. Обов’язково сприятимемо, щоб на Бригантину не вивозили (сніг та сміття - авт.) інші підприємства та був посилений нагляд Муніципальної поліції.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині 14:45 У Вінниці будують четвертий McDonald`s. Поряд ще зводять п’ятиповерхівку photo_camera 14:25 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up