Чи будуть відключати світло? Варто бути готовими до будь-якого розвитку подій

Чи будуть відключати світло? Варто бути готовими до будь-якого розвитку подій
  • У Вінницяобленерго вже розпочали підготовку роботи електромереж до осінньо-зимового періоду 2023-2024 рр.
  • Спеціалісти враховують досвід минулої осені-зими.  
  • Сподіваємось на краще, але готуємось до будь-якого розвитку подій.

У Вінницяобленерго вже розпочали підготовку роботи електромереж до осінньо-зимового періоду 2023-2024 рр. Спеціалісти враховують досвід минулої осені-зими, коли доводилось запроваджувати графік аварійного відключення споживачів (ГАВ), спеціальний графік аварійних відключень (СГАВ), а також графік погодинних відключень (ГПВ). Головна мета таких заходів — запобігти порушенню режиму роботи об’єднаної енергосистеми України, не допустити системних аварій.  

У Вінницяобленерго розробили та погодили з НЕК "Укренерго" - NPC Ukrenergo і Вінницька обласна державна адміністрація дію графіків обмеження та зниження споживання електроенергії на новий осінньо-зимовий період 2023-2024 рр. Графіки розробляються відповідно до вимог галузевих нормативних документів:

  • Інструкції про складання і застосування графіків погодинного відключення електроенергії, затвердженої наказом Міненерго вугілля від 15 жовтня 2012 р. № 654 зі змінами згідно з Наказом Міністерства енергетики № 384 від 11.11.2022 р.
  • Інструкції про складання і застосування графіків обмеження та аварійного відключення споживачів, а також протиаварійних систем зниження електроспоживання Наказ Міністерства палива та енергетики України від 23 листопада 2006 року № 456 із змінами, внесеними згідно з наказом Міністерства енергетики України від 14.02.2022 р. № 52.

В разі застосування відключень Товариство розробило спеціальну програму, яка передбачає справедливий недискримінаційний підхід щодо знеструмлення споживачів під час застосування обмежень електроенергії, з більш зручним і оптимальним розподілом завдання з обсягу застосування ГПВ по структурним одиницям.

Відео дня

Щодо графіку погодинних відключень: їх періодичність може коливатись від двох до чотирьох годин з подачею електроенергії від чотирьох до двох годин відповідно.  

Підготовка до нового осінньо-зимового сезону в активній фазі. Енергетики Вінниччини роблять все для того, аби правильно до нього підготуватися і сподіваються на краще, але варто бути готовими до будь-якого розвитку подій.

Нагадаємо, що раніше ми вже писали про можливі відключення світла. Детальніше читайте в матеріалі.

 

Читайте також:

Як вінничани готуються до другої зими під час війни? Ми запитали

Як ви ставитеся до ремонтів у місті під час війни? Ми запитали вінничан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (39)
  • Liliya Boychuk

    А сонячні батареї не допомагають,а навіщо літом горить по стовбах свет по всій дорозі,коли задумається?....
  • Danny Weeks

    Підготовка це скласти графік 👍
  • AK

    Розробили "Спеціальну програму, яка передбачає справедливий недискримінаційний підхід щодо знеструмлення споживачів під час застосування обмежень електроенергії" — смішно і огидно одночасно. 5-ти поверхові "елітні" будинки на старому місті над Бугом аж кілька раз зи зиму вимикали, коли вже явно все місто вишибало.
  • Stasia Stasia

    Це жесть... що в 80х, 90х, 00х, війна...не війна, а ці гадюки завжди щось відключають? "Комусь війна, а комусь "мати рідна"😖"! Гидко...😔

keyboard_arrow_up