«Чекали понад 20 років». Дев’ять військових отримали житло у новобудовах

«Чекали понад 20 років». Дев’ять військових отримали житло у новобудовах
  • Дев’ять сімей вінницьких військових сьогодні, 12 січня, отримали нове житло
  • На 2017 рік планується виділити кошти з Держбюджету на ще 400 квартир для військових
  • А мерія дає землю для будівництва двох багатоповерхівок на 144 квартири
  • Як виглядає житло від армії? Дивіться в матеріалі

На плацу військової частини 3008 вишукувалися всі підрозділи, що тут базуються. Крім кількох десятків солдат, ще були незвичні гості — діти та сім’ї дев’яти військових, які отримали ключі від власного житла.

«Навіть і не мріяли. Був справжній ступор, коли дізналися. Нарешті — своя», — так між собою розмовляли члени родини військових.

Серед дев’яти військових була й одна жінка — лейтенант Олена Петіна, яка на вручення ключів від двокімнатної квартири прийшла разом з чоловіком. Квартиру отримали у новобудові на вулиці Замостянська (колишня 50-річчя).

Відео дня

— Чекали на це понад 20 років. Раніше знімали житло, міняли квартири. Були в шоці, коли дізналися, що нарешті отримаємо свою квартиру, — стримано каже жінка.

— Чи знаєте, що за квартиру отримали? — питає журналіст.

— Ні, поки що нічого не знаємо. Після служби обов’язково поїдемо та подивимося. Кішку з собою візьмемо! — жартуючі відповідає лейтенант Петіна.

Ще буде понад 400 квартир

Командувач Нацгвардії генерал-лейтенант Юрій Аллеров привітав з новосіллям родини військових:

— Президент сказав, що в цьому році разом з Урядом знайдуть можливість для забезпечення як будівництва, так і для купівлі житла — понад 400 квартир. Але це не єдина складова по вирішенню соціальних питань. Ми плануємо вводити в дію гуртожитки. В середньому виходить, що офіцер через 20 років служби повинен мати власне житло. Якщо сім'ї будуть забезпечені — він і служити буде краще. Говорю про себе: квартиру отримав від держави лише на 27 році служби, — казав командувач Нацгвардії.

А скільки отримають квартир вінницькі військові? На це питання командувач так і не відповів, аргументувавши тим, що дуже складно прорахувати.

— Це не написано на папері, але точно можу сказати, що у вінницьких військовослужбовців квартири точно будуть, — відповів генерал-лейтенант Аллеров.

Місцева влада не залишається осторонь

За словами мера Вінниці Сергія Моргунова, міська влада виділила ділянку 0,5 гектара для будівництва двох багатоповерхівок на 144 квартири. Проте, коли будуть збудовані, міський голова не сказав — ще роблять проектно-кошторисну документацію.

Голова Вінницької ОДА Валерій Коровій говорив, що серйозна підтримка надається сьогодні 59-й мотопіхотній бригаді, що в місті Гайсин, де лише з місцевого бюджету виділено 10 мільйонів гривень на покращення матеріально-технічної бази частини та Могилів-Подільському прикордонному загону.

Житло для військових. Яке воно?

Після завершення урочистостей, родини поїхали подивитися на свої нові квартири.

Разом з родиною старшого прапорщика Анатолія Кадекаса журналіст відправився подивитися яке житло дають військовим. Їдемо в передмістя, на вулицю Сітка Отамана, що знаходиться поблизу Луки-Мелешківської. Тут розташований ЖК «Райдужний квартал», де чотири сім’ї військових отримали квартири. Інші — отримали житло на Замостянській.

Previous Next

Райдужний квартал — це невеличкі будинки на три-чотири поверхи, які дуже схожі на котеджі. Незважаючі на віддаленість від центру міста — мешканці кварталу «благами цивілізації» не обділені.

— Тут є все: вода, газ, електрика, а громадський транспорт ходить через кожні п’ять хвилин. У нас живуть заможні люди, у кожного є по дві, по три машини, — розповідає голова кооперативу «Райдужний» Олександр Крот.

Голова сім’ї Анатолій відкриває двері до свого помешкання. Квартира, що розташована на третьому поверсі, вже має косметичний ремонт, всі лічильники, обладнану ванну та газову плиту. Залишилося тільки завести меблі та заселитися.

— У нашій старій квартири, яку знімали мої батьки, у мене була власна кімната. Але вона була мала, бо всюди були шафи, — розповідає дівчинка Яна.

Розподіл житла дуже повільний

Служити понад 20 років, щоб отримати омріяне власне житло? Ця система не ідеальна, кажуть й самі військові.

— Служити понад 20 років, поки твоя родина живе в гуртожитку… Самі знаєте, що це таке. До того ж, черга просувається дуже повільно. Незважаючи на недоліки системи розподілу житла, вона є й частково справедливою —  якщо давати квартири «молодим», то вони ж після 3-4 років служби всі втечуть. Ще є службове житло. Тобто, коли йде служба, людина може отримати квартиру чи кімнату в гуртожитку. Але коли звільняється з армії — треба службове житло віддати назад, — казали військові, що просили не називати їх прізвища.

Нагадаємо, що за словами командувача Нацгвардії, генерал-лейтенанта Юрія Аллерова зараз в черзі на покращення житлових умов перебуває ще 134 вінницьких військовослужбовців.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up