«Було велике бажання привітати всю Україну з ювілеєм». Найбільший Герб держави «виріс» на полі у Бершаді

«Було велике бажання привітати всю Україну з ювілеєм». Найбільший Герб держави «виріс» на полі у Бершаді
Довжина 1140 метрів, ширина 572 метри - такі розміри Герба, що виріс на полі у селі Серединка. Фото з сайтів Суспільне й облради
  • Нове досягнення зафіксували у Книзі рекордів України — найбільший Герб держави, висіяний на полі у селі Серединка колишнього Бершадського району.
  • Найкращий час для фотосесії з таким символом — перша декада вересня, коли поле розквітне золотавим кольором.
  • Чим унікальне місце, де «виріс» Герб?

Рекорд України зафіксували вчора на полі біля села Серединка колишнього Бершадського району. Довжина Герба 1140 метрів, ширина 572 метри.

Зроблений з висоти знімок Тризуба  можна побачити на сайті Суспільне.

Відео дня

Цифру 30, що символізує ювілей Незалежності держави, створили учасники заходу — учні місцевої шкли і мешканці села.

«Було велике бажання привітати всю Україну з ювілеєм нашої незалежності, — розповів Олександр Кавун (крайній праворуч), керівник ТОВ «Прогрес» села Серединка. — Сучасна техніка дає можливість точного висіву до зернини. З цим проблем не виникало. Нині зелене листя гірчиці видно нині на полі, саме цією культурою «написали» зображення Герба. У першій декаді вересня воно матиме золотавий колір,  То буде найкращий час для знімків Герба. Гірчиця це гарна культура для поліпшення якості ґрунту».

За словами співрозмовника, висівали символ 28 липня. Насіння гірчиці поклали в ґрунт на полі, де зібрали урожай озимої пшениці. Незвичну сівбу виконав досвідчений механізатор  Руслан Пастух на тракторі «Джон Дір». Розмітку зробив сертифікований землевпорядник, якого запросили з району.

«Зверніть увагу на дуже важливу деталь, — каже Олександр Кавун. — Географічні координати поля, на якому висіяли Герб, це  тридцятий градус  східної довготи. Так кажуть фахівці. Неспроста саме це місце обрали для акції — 30 років Незалежності , 30-й градус довготи…»

—Спершу розміри Герба виміряли на місцевості, а потім спів ставили дані з тим, що зафіксували на зйомках з дрона, — повідомив експерт Національного реєстру рекордів України Олег Волочков (праворуч), — Такого великого Герба на полі у нашій державі ще не було. Серединка увійшла в історію у рік Незалежності.

По завершенні акції зібралися у Будинку культури на урочистості з нагоди ювілею, привітали односельців». На площі біля Будинку культури для дітей обладнали ігрові майданчики. У вестибюлі накрили столи з яблуками, медом, випічкою.

Дипломи про встановлений рекорд України експерт Національного реєстру вручив у місцевому будинку культури. Їх отримали Олександр Кавун, як ініціатор рекорду, староста села Серединка Микола Хараїм, Джулинський сільський голова Петро Швець, а також голові обласної ради Вячеславу Соколовому, за підтримку облрадою проведення акції.

Читайте також:

Як готується до параду Незалежності дівоча «коробка». Розповідь Олени Гаврилюк з Калинівки

Пацьорки чи катрага? Продовжуємо вивчати діалектизми Вінниччини з тестом від 20minut.ua

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач73

    "нойбильшый  герб " нойбильша  нищета  и найбильшы  тОрифы и найбильшый  борг  МВФ  .от досягнення  куркулив  фашистив  с сел яки  засилы у  влади .
  • Ols Kat

    Нас 52 мiльйони

keyboard_arrow_up