«Будівництво автомийки на Келецькій зупинили до вирішення питання по суті» — відповідь на петицію

«Будівництво автомийки на Келецькій зупинили до вирішення питання по суті» — відповідь на петицію
  • На сайті звернень відповіли на петицію про будівництво автомийки поряд з будинками на Келецькій, 50Б та 52. Якщо коротко — будівництво «згорнули» до вирішення суперечки між забудовником і місцевими жителями.

У середині жовтня на сайті петицій з’явилося звернення від вінничанки Аліни Горбачук. Жінка, від імені жителів багатоповерхівок на Келецькій, 50Б та 52, опублікувала скаргу на будівельників та власників майбутньої автомийки.

У тексті петиції йдеться, що нова автомийка на шість боксів стане причиною збільшення шуму, викидів чадного газу та створить надзвичайну небезпеку для дітей, оскільки в тому районі й так є проблеми з транспортною розв’язкою.

Жителі виходили на мітинг перед мерією, аби звернути увагу на свою проблему.

Відео дня

— Нині будівництво призупинено. Але ми не хочемо тут автомийки взагалі. Це шум цілодобово, знищення зеленої зони. Нехай будують тут, біля міськради, — казали городяни.

У мерії відповіли на петицію жителів будинків на Келецькій.

«Керівництвом ТОВ "Сам-сервіс" прийнято рішення про зупинення виконання будівельних робіт з будівництва автомийки по вул. Келецькій, біля будинку №52 в м. Вінниці до вирішення даного питання по суті», — йдеться у відповіді на звернення.

У той же час головний архітектор міста Олександр Рекута прокоментував журналісту, що в цій ситуації вини забудовника немає.

— Усі дозволи отримані, норми по будівництву дотримані. Забудовник не порушує закон, але будівництво автомийки призупинено поки не знайдуть компромісне рішення між жителями та забудовником, — казав архітектор.

Місце забудови під автомийку показав нам один з місцевих жителів / Фото з архіву "20хвилин"

Раніше ми дізналися, що замовником будівництва автомийки є товариство «Сам-Сервіс». За даними аналітично-пошукової системи Youcontrol, ця компанія була заснована в 2013 році. Займається наданням «інших індивідуальних послуг, які не включені в інші категорії». Статутний капітал — 3 мільйони гривень.

Засновниками та вигодонабувачами є три особи: Гижко Юрій Петрович, Владика Сергій Миколайович та Мартинюк Ірина Василівна. Зокрема, Ірина Мартинюк є дружиною першого заступника міністра аграрної політики України Максима Мартинюка.

Цей чиновник обіймав посаду директора департаменту архітектури, містобудування та кадастру у Вінниці з 2011 по 2014 роки.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Юлія

    Що це за "розумний" архітектор видав дозвіл на спотворення цієї ділянки? А куди дивиться єкоінспекція? Там же річка, яка впадає у Південний Буг!!! Вирізали  багаторічні берези, а сухі дерева лишили. Зруйнували єдиний тротуар, який веде до будинку!!! А кожного дня там їздять величезні фури до МЕГАММОЛУ. Про безпеку теж ніхто не замислився!!! Ганьба!!
  • Петров Пётр

    Какое может компромиссное решение ?! Жители данного участка  сказали - нет, их это не устраивает. Руководство  города должно поддержать жителей города в этом вопросе . Предприниматель строит мойку не под своим домом.
  • Брумс

    Гижко привет! А ты каким боком к этой автомыйке?))
  • Дмитрий Ровенчак

    не розумію в чому тут аж така глобальна проблема ? це що прям єдина в Україні  автомийка яка знаходиться біля чійогось будинку ? А як же курники в приватних будинках прям поряд з багатоповерхівками ? а свиней люди тримають біля сусідського паркана , а магазини і кафе і ресторани майже в кожному будинку , ремонт взуття , хімчистка , пекарня , це ж все так само біля чійогось будинку , місто росто , розвивається , чисельність  людей і авто росте ! а мітингувальники краще б купили трошки розуму  і пішли б мітингувати за покращення чистоти вулиць , щоб машини меньше бруднились і менше приходилось їх мити !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини Від читача 11:30 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up