Блекаут у Вінниці: як діяти і куди звертатися в умовах надзвичайної ситуації

Блекаут у Вінниці: як діяти і куди звертатися в умовах надзвичайної ситуації
Фото зі сторінки вінничанки Оксани Ковтун на фб
  • Унаслідок ракетних обстрілів нашої критичної інфраструктури, Україна живе в режимі відключення електроенергії. Але навіть в таких умовах потрібно адаптовуватися і продовжувати жити і працювати.

На своїх сторінках в соцмережах Вінницький міський голова опублікував перелік закладів, аптек, магазинів і банків, які зможуть працювати в умовах блекауту, а також про алгоритм дій для вінничан у разі надзвичайної ситуації з електропостачанням.

— Ми робимо все можливе, щоб життя у місті не припинялось за будь-яких умов. Разом вистоїмо. Разом переможемо — зазначив Сергій Моргунов.

Пункти незламності та обігріву

Перелік пунктів незламності та обігріву, розливу води, аптек, ветеринарних клінік, АЗС, банків, лікарень та іншого ТУТ.

Відео дня

Це місця тимчасового перебування людей у разі критичних проблем з енергетикою, опаленням та зв’язком.

Тут громадяни мають можливість:

  • зігрітися (може бути надана ковдра, плед);
  • випити гарячий напій, воду;
  • розігріти їжу, принесену з собою;
  • зарядити гаджет;
  • під’єднатися до мережі інтернет та скористатися інтернет-зв’язком;
  • отримати першу домедичну допомогу (у Пункті наявна аптечка)

 

На онлайн-мапі можна подивитись, де найближчий до вас. 

Торговельні заклади, ринки. Зможуть працювати заклади, оснащені автономними джерелами живлення. Нагадаємо, що в окремих ТРЦ також розташовуються пункти незламності. 

Пункти розливу води

Визначені 34 локації, куди машини підвозитимуть питну воду у разі тривалої відсутності водопостачання (адреси за посиланням). Тримайте вдома запаси питної та технічної води, також знайдіть найближчу до себе криницю.

Аптеки.

У мережі аптечних пунктів, які зможуть функціонувати у разі відсутності електрики, як муніципальні, так і комерційні аптечні підприємства. 

Ветеринарні клініки. Допомогу домашнім улюбленцям нададуть у закладах за посиланням ТУТ.

Інші заклади

АЗС та СТО. Перелік автозаправних станцій та СТО, які працюватимуть, за посиланням. https://cutt.ly/v0G7bz9

Банки. Послуги клієнтам надаватимуть чергові відділення, які обладнані усім необхідним для роботи в умовах тривалих відключень електроенергії. https://cutt.ly/f0Hwl0J

Медичні заклади. Комунальні міські лікарні забезпечені генераторами та продовжать надавати медичну допомогу населенню. Перелік стоматклінік https://cutt.ly/e0G5RYj

Поштовий зв'язок. Свою роботу зможуть забезпечити більшість відділень як Укрпошти, так і Нової пошти. https://cutt.ly/q0G5Zh0

Заклади харчування. Зможуть приймати відвідувачів кав'ярні, ресторани, піцерії - адреси за посиланням https://cutt.ly/n0Hedr4

Збережіть собі цю інформацію, завантаживши файл за посиланням. https://cutt.ly/E0HwD4n

Для представників бізнесу! Якщо ви є власниками закладів харчування, СТО, магазинів різних груп товарів, медичних чи інших приватних закладів, плануєте забезпечити їхню роботу під час блекауту і хочете, щоб вінничани знали про це, заповніть цю гугл-форму і наші фахівці внесусь ваші заклади на онлайн-карту. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScZk2FieuLMWBuj21LaN-pqWU-fuZ2oqVmJsgfIC3bTtgXkvw/viewform

Вечір 18 грудня та ніч 19 грудня, нагадаємо, розпочалися на Вінниччині з повітряної тривоги. Окупаційні війська атакували Україну дронами-камікадзе іранського виробництва Shahed. Повідомляють як про успішну роботу сил ППО в різних областях України.

У зв’язку з періодичними обстрілами критичної інфраструктури, нагадаємо, оселі звичайних громадян залишаються без світла, води та тепла. У таких випадках важливо підготуватись та сформувати запаси медикаментів, їжі, води та інших речей, поки ситуація не стабілізується.

 

Читайте також:

На Вінниччині облаштували вже 527 Пунктів незламності. Мапа з адресами

Як під час користування генератором уникнути отруєння чадним газом: поради МОЗ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Andrey K

    Чому в в будинках Матроса Кішки 59 та 57а та Князів кориатовичів 170 взагалі не вимикають, а в домах спереду та ззаду на 2 години вмикають. Справедливості немає і не буде!

keyboard_arrow_up