Благодійна програма «Банк обміну одягом». Що це і хто нею може скористатися?

Благодійна програма «Банк обміну одягом». Що це і хто нею може скористатися?
  • Певні категорії жителів міста та області тепер можуть безплатно отримати необхідний їм одяг, інші ж — принести свій, який в хорошому стані, але ним не користуються. 

Програма розрахована на людей з інвалідністю та членів їхніх сімей, а також на внутрішньо переміщених осіб. Ініціативу створено Асоціацією захисту прав та допомоги людям з інвалідністю «Відкриті серця» та їхнім партнером — міським центром соціальних служб, — йдеться на сайті ВМР. 

Волонтери розповідають, що мають партнерів за кордоном, зокрема, у Польщі та Німеччині. Речі у більшості своїй надходять їм саме звідти. Часом одяг приносять й містяни. 

«У випадку, коли ми бачимо, що якихось речей нам не вистачає — тоді звертаємося до вінничан через соцмережі із закликом допомогти чимось конкретним», — кажуть в Асоціації «Відкриті серця».

Відео дня

«Банк обміну речей» знаходиться за адресою: вулиця 600-річчя, 64. Взяти одяг, або ж принести його можна кожного понеділка, четверга та суботи з 10.00 до 16.00. 

Волонтери сортують одяг, за необхідності — перуть його. Мають великий вибір речей як для дітей, так і для дорослих. 

Асоціація працює з людьми, які мають важкі форми інвалідності, у тому числі фізичні, інтелектуальні та психічні порушення. Діяльність організації поширюється на Вінницю та Вінницьку область. Її місія  — підтримка та захист сімей, які виховують дітей та молодь з інвалідністю, представництво їх інтересів в різних інституціях.

Читайте також:

Вінничани з розладами психіки можуть безплатно отримувати десятки різних препаратів. Як це зробити?

Безплатний обмін звичайних ламп на світлодіодні досі не діє. Чому?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Виктор Шаховский

    Таку "Благодійну барахолку покинув на Харківщині, з 2014 року ми її відкрили. Дуже добра ідея, корисна...

keyboard_arrow_up