Біля Педуніверситету хочуть збудувати 10-поверхівку. Треба дозвіл від вінничан

Біля Педуніверситету хочуть збудувати 10-поверхівку. Треба дозвіл від вінничан
  • Розпочалися обговорення щодо перебудови їдальні в житловий будинок біля Педуніверситету.
  • Зараз там студентське кафе «Політ». А якщо люди дадуть дозвіл, то буде дві житлові секції на 10 та 11 поверхів з паркінгом, майданчиками для відпочинку тощо
  • Хто буде займатися будівництвом?

На сайті міськради з’явилося оголошення про початок громадських обговорень щодо реконструкції їдальні з надбудовою багатоповерхівки по Довженка (колишня Ленінградська), 36. Зараз там знаходиться студентська їдальня «Політ», що недалеко від головного корпусу Вінницького педагогічного університету.

Так виглядає будинок за проектом


Що буде замість кафе? За проектом на цьому місці буде нове будівництво — дві секції житлового будинку. Одна секція на 11 поверхів, а інша — на 10 поверхів. Загалом, в будинку буде 74 квартири, серед яких найбільше буде однокімнатних квартир — 41. До того ж, в будинку буде ще й 4 дворівневі п’ятикімнатні квартири.

Відео дня

Скріншот з проектної документації

Житловий будинок хочуть збудувати замість кафе "Політ". Скріншот з карти Google

Кафе, за проектом, має залишитися. І ще з’являться комерційні приміщення на першому поверсі. На 2768 квадратних метрах забудови планують спорудити ще й двоповерховий критий паркінг, в якому буде місце для 46 автомобілів. Плюс, проектанти запланували дитячий майданчик, зону відпочинку та ще одну автостоянку біля будинку.

Схема паркінгу з проекту

Хто будує? Замовником проектної документації є товариство «Будмонтажпроект». За інформацією, що викладена на сайті цієї компанії, вони виконали кілька реконструкцій багатоповерхівок по Дубовецькій (Енгельса — авт.), Хмельницькому шосе. Також фахівці з «Будмонтажпроекту» зробили реконструкцію відділення банку «Укрсіббанк» на Чорновола та будівлі Університету сучасних знань на Янгеля (Фрунзе — авт.).

У єдиному держреєстрі юридичних і фізичних осіб-підприємців, дізналися, що цю компанію заснували ще в 1991 році. Товариство зареєстровано по вулиці Дубовецькій, у Вінниці. Серед засновників — Степан та Сергій Стукани. Основний вид діяльності — будівництво житлових та нежитлових приміщень. Статутний капітал підприємства — 1 мільйон 325 тисяч гривень.

Треба ще голос жителів. Але будівництво не розпочнеться без погодження від мешканців навколишніх будинків. Громадське обговорення триватиме протягом 1 місяця з моменту опублікування оголошення. Тобто, до 7 травня. До цього часу можна надіслати пропозиції чи зауваження за адресою вулиця Соборна, 59, кабінет 710. Чи висловити їх за телефоном: 59-51-59, 59-51-55.

— У обговореннях можуть взяти участь всі мешканці міста. Але право голосу матимуть лише мешканці навколишніх будівель по Довженка, — розказала заступник начальника відділу адміністрування системи якості департаменту правової політики та якості Валентина Ямпільська.

Нагадаємо, що до середини травня триватиме обговорення щодо будівництва ЖК «Green`s» на вулиці Генерала Арабея.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Dmitry Lutsenko

    хай будують !!!! всеж краще ніж нічого!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди Від читача 14:18 Маленьким вінничанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up