Біля кінотеатру «Родина» пройде творчий перформанс «Заголовок 2.0»

Біля кінотеатру «Родина» пройде творчий перформанс «Заголовок 2.0»
  • Вдруге у Вінниці проведуть перформанс «Заголовок 2.0». Організатори хочуть підняти питання невпорядкованості, заплутаності та хаотичності думок з початку війни.
Перформанс — одна з форм акціоністського мистецтва, де твором вважають дії автора, за якими глядачі спостерігають у режимі реального часу. Він включає чотири основні елементи: час, простір, тіло і присутність художника, а також відносини між творцем і публікою. Дії, які зазвичай розгортаються в художніх галереях і музеях, можуть відбуватися на вулиці, в будь-якому місці чи просторі та в будь-який період часу. Його мета — викликати реакцію, іноді з підтримкою імпровізації та почуття естетики. Теми зазвичай пов’язані з життєвим досвідом самого митця, або потребою викриття чи соціальної критики та з духом трансформації.

— Ми вирішили влаштувати перформанс вдруге через чуттєві відгуки та прохання друзів. А питання невпорядкованості та хаотичності думок, що лежить в основі перформансу, залишається актуальним. 3 липня — 130 день війни, — зазначають на фейсбук-сторінці Асоціація «Кут». — Сьогодні в голові у кожного українця – рій думок. Вони переплітаються та плутаються, іноді завдають шкоди собі, а іноді іншим. У кожній голові відбувається безлад. Ти не один. Але ти – єдиний, хто може розкласти думки по своїм місцям.

Організатори зазначають, що «Заголовок» — це емпатичний шлях, що проведе через рій думок до відчуття самого себе та можливості зафіксувати свої думки, бути почутим.

Відео дня

Долучитися запрошують вінничан.

— Пропонуємо глядачеві пережити досвід, але він сам вирішує яку форму обрати для себе, — зазначають організатори.

  • Коли: 3 липня. З 14 до 16 години.
  • Де: Європейська площа (перед кінотеатром «Родина»).

Перший перфоменс «Заголовок», нагадаємо, у Вінниці провели 7 травня.

 

Читайте також:

Освідчився під звуки ворожих градів. У Гнівані побралися доброволець та волонтерка

Вінницький 26-й ліцей тепер носитиме ім'я Героя України Дмитра Майбороди

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up