Більше двох мільйонів коштує Вінниці новорічне диво. Яким буде зимове містечко в парку

Більше двох мільйонів коштує Вінниці новорічне диво. Яким буде зимове містечко в парку
  • Хоча новорічний настрій ще не охопив всіх містян, ми вирішили поцікавитись, що у муніципалітеті підготували для дозвілля дітей та дорослих.
  • Насамперед побували у центральному парку. Там вже третій день триває спорудження головного новорічного дерева обласного центру.
  • Якою буде головне вінницька ялинка, як виглядатиме на фоні новорічних красунь з інших міст і у скільки обійдеться бюджету святкове оформлення?

Практично у всіх містах України розпочали зводити новорічні ялинки. Не стала винятком і Вінниця. Як ми розповідали раніше, один з головних символів свята цьогоріч буде встановлений на площі перед літнім театром у центральному парку.

Загалом з міського бюджету на встановлення ялинок у місті та їх демонтаж виділили близько 2,2 мільйонів гривень. Це, очевидно, неповний кошторис тієї суми, яку спрямують на облаштування усього «Зимового містечка» у центральному парку.

Тут вперше за часів незалежності України до ялинки примикатиме льодова ковзанка. Навіть за прогнозованої плюсової температури спеціальні генератори підтримуватимуть на ній необхідний температурний режим. Відтак, фахівці переконують, що льодовий майданчик на сльоту не перетвориться.

Відео дня

Вочевидь, вінницьке «Зимове містечко» обіцяє стати одним з найцікавіших. Також на його території в парку розмістяться ярмарки та парк з десяти атракціонів — чеський «Луна-парк». До душі розважитись зможуть і діти, і дорослі.

Позаминулого року, нагадаємо, агенція «Укрінформ» провела традиційне голосування серед читачів на визначення найкрасивішої ялинки країни. І вінницька посіла другу позицію у рейтингу, набравши 29% голосів. Пальма першості дісталася Чернівцям, які випередили столицю Поділля лишень на 2%. Цьогоріч вінницьке новорічне дерево з-поміж міст-сусідів теж обіцяє стати одним з найяскравіших.

Ми побували у центральному парку на місці встановлення головної ялинки Вінниці та поспілкувалися з керівником Дирекції парків і дозвілля територіальної громади Олександром Мельником, який і розповів докладніше про структуру «Зимового містечка» Вінниці та про строки, у які воно функціонуватиме.


Читайте також: 

Історія новорічної ялинки: від 31-метрової Дворкіса до «йолки» на Парижі

Ретро-відео. Якою півстоліття тому була головна ялинка Вінниці 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up