Бібліотечна перетасовка: в Вінниці закривають бібліотеку, а дві інших поєднують

Бібліотечна перетасовка: в Вінниці закривають бібліотеку, а дві інших поєднують
  • Відома доля бібліотеки для дітей ім. І. Я. Франка, приміщення якої розташовувалося на вулиці Соборній.
  • Як опитимізували біблеотичну систему в Європі, на прикладі бібліотеки шведського Гетеборгу.
  • Дивіться два відео з бібліотек: у Вінниці та в Швеції.

 

Вінницька обласна рада підготувала зміни в організації діяльності обласних бібліотек. Відповідний проект рішення опубліковано на сайті Вінницької обласної ради.

Вирішили припинити діяльність юридичної особи Вінницька обласна наукова медична бібліотека. Її приєднають до бібліотеки ім. К.А.Тімірязєва.

Крім того, за інформацією відомства, бібліотеку для юнацтва та бібліотеку для дітей ім. І. Я. Франка об’єднають в один заклад.

Відео дня

Звільняють також трьох керівників. Натомість призначать в.о. директора комунального закладу «Вінницька обласна бібліотека для дітей та юнацтва ім. І.Я. Франка» Пісну Тетяну Олександрівну.

Згідно тексту документа, приміщення та земельну ділянку по вул. Л.Толстого, будинок 11, які були в користуванні медичної бібліотеки вилучать і передадуть в оперативне управління «Вінницької обласної бібліотеки для дітей та юнацтва ім. І.Я. Франка».

Дивіться відео "Екскурсія по обласній бібліотеці  ім. І.Я. Франка", яке відзняли наші журналісти в травні 2017 року:

Приклад зі Швеції

 

"Напевне, можна знайти слова і аргументи, щоб виправдати все. І, напевне, й закриття бібліотек теж. Але я хочу, щоб ми всі просто звернули увагу на те, як може бути по-іншому", - відреагувала на новину депутат Вінницької міської ради Ганна Давиденко.

 

"Прогрес нації залежить від доступу до знань", - так вважав Джеймс Діксон, який заснував у 1861 році бібліотеку для мешканців міста Гетеборг у Швеції.
Сьогодні у Гетеборзі близько 25 бібліотек. Муніципальна бібліотека - найбільш відвідуване культурне місце у Гетебурзі. Понад мільйон відвідувачів щороку! 
Сьогодні міська бібліотека є не лише місцем збереження сотен тисяч примірників книг, журналів, газет, аудіо-книг, компакт-дисків, тощо. 

Лише погляньте на те, як виглядає ця бібліотека: 

"Це місце дійсно викликає бажання повертатися сюди знову і знову і читати, і читати книги... І не тільки. Сьогодні міська бібліотека - це місце для спілкування, свого роду - простір коворкінгу. Тут відбуваються різноманітні виставки, лекції, зустрічі з письменниками.  Я двічі була в цій бібліотеці і двічі особисто стала свідком таких зустрічей з авторами книг", - розповідає Давиденко.

Подивіться ще відео блогера про шведські бібліотеки:

Нагадаємо, минулого року вінницька влада прийняла рішення дитячу бібліотеку імені Франка «виселити» з Соборної. Але нове приміщення  не підшукали.

 Мерія вирішила передати приміщення закладу Музею української марки імені Якова Балабана.

Тоді працівники вийшли на протест аби їх не виселяли з будівлі на Соборній, 24. Основною вимогою було те, що дитяча бібліотека повинна бути в центрі міста.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up