Батько загиблого у Слов’янську десантника Коваленка: «Можливо, колись дізнаюся, хто так підло стріляв у сина - за спин людей…»

Батько загиблого у Слов’янську десантника Коваленка: «Можливо, колись дізнаюся, хто так підло стріляв у сина - за спин людей…»
  • Сьогодні, у річницю визволення Слов’янська Донецької області від російських бойовиків, батько загиблого десантника Миколи Коваленка з Гайсинського району вручив хліб-сіль його побратимам з 95-ї аеромобільної бригади
  • Біля Слов’янська  відкрили пам’ятний його сину – Петру Коваленку та бойовому побратиму Сергію Панасюку з Житомирщини
  • Гранітну плиту  з девізом десантників «Ніхто, крім нас!» і прізвищами загиблих, виготовили побратими з 95-ї аеромобільної бригади, де служили хлопці

-Для мене сьогодні дуже хвилюючий день, - сказав у телефонній розмові журналісту «20 хвилин» Микола Коваленко. – Серце переповнено почуттями тривоги і водночас гордості за сина, його побратимів, за наших патріотів. Непросто уявити, що відбувалося в цьому місті три роки тому. Те, що наші бійці вибили звідси озброєних бандитів, це справді подвиг. Десь далеко звідси цього не відчуваєш. Таке можна відчути тільки тут, на місці колишніх боїв.

Батько загиблого десантника Микола Коваленко вручив хліб-сіль на рушнику побратимам сина з 95-ї бригади, на задньому плані сільський голова Андріївки Лідія Морокко

Відео дня

Пан Микола наголосив, що радіє з того, що у місті стає все більше патріотів. Просить передати через ЗМІ слова вдячності керівництву Слов’янської райдержадміністрації, сільської ради Андріївки, які доклали зусиль до того, щоб відвести ділянку землі для встановлення пам’ятного знака, оформили все документально.

-Тепер пам’ятник буде на балансі Андріївської сільської ради, - каже Микола Коваленко. – Сільський голова під час відкриття стояла поруч зі мною. Тримала в руках великий букет квітів. Запевнила, що пам’ятник оберігатимуть від вандалів, щоб не сталося так, як було з хрестом – його сепари зрізали невдовзі після того, як ми із земляками встановили на місці загибелі Петра і Сергія.

Микола Коваленко каже, що місце в Андріївці, де загинув його син, для нього стало святим.

-Буду приїжджати сюди, скільки сил вистачить, - каже він. – Можливо, колись у розмові з місцевими, як кажуть, начистоту, мені скажуть, хто так підло стріляв у сина за спин людей.

Журналіст «20 хвилин» спілкувався також з керівником відділу культури Слов’янської райдержадміністрації Оленою Міленовською.

-Вшанувати пам'ять десантників разом з нашими патріотами прибули керівники Слов’янської райдержадміністрації та районної ради, - каже пані Олена. – Були присутні представники Донецької обласної адміністрації, учасники Всеукраїнської акції «Донеччина зустрічає своїх героїв».

Пані Олена просила передати слова подяки землякам загиблих героїв за те, що звільнили їхнє місто від окупантів.

Як загинули десантники?

Нагадаємо, три  роки  тому, 02 травня 2014-го, на мосту через річку Сухий Торець на південній околиці міста у  районі  села Андріївка  військових  95-ї окремої аеромобільної бригади заблокували цивільні особи, за спинами яких ховалися бойовики (скористалися порадою Путіна, це він говорив про такий прийом). О 22:15  терористи  відкрили  вогонь з-за спин  жінок і дітей, обстрілявши військовослужбовців. Від вибуху гранати з підствольного гранатомета загинув солдат Петро Коваленко, семеро десантників дістали поранення. Старший солдат Сергій Панасюк загинув  від  кулі снайпера.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Иванов Иван

    вы лучше скорыстайтесь порадою Путина и заберить бандеробандитив звидты
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up