Amazon заборонив одяг з «Останнім євреєм у Вінниці» після скандалу

Amazon заборонив одяг з «Останнім євреєм у Вінниці» після скандалу

У британському, німецькому та французькому відділеннях міжнародної торгової системи Amazon на продаж був виставлений ​​одяг з фотографією часів Другої світової війни. На відомому фото, яке називають «Останній єврей у Вінниці», зображена сцена розстрілу єврея нацистом.

На продаж були виставлені майки, футболки і толстовки за ціною від 9 до 20 фунтів стерлінгів. Продавець під ніком Harma Art пропонував зробити вибір з його «чудової колекції» щоб «виділитися з натовпу».

Лот у магазині побачили працівники музею Аушвіц наприкінці серпня. Після публікацій в ізраїльських ЗМІ Amazon зняв товари з продажу і вибачився.

Відео дня

«Ми втрутилися в цю справу. Реакція принесла результат. Одяг з фотографією страти «Айнзацгрупи» зникла з усіх сторінок », - йдеться в повідомленні музею Аушвіц в твітері.

Фото «Останній єврей Вінниці»  стало відомим після публікації у 1961 році в американському інформагенстві United Press, під час суду над німецьким офіцером Адольфом Айхманом. United Press отримав фото від Аль Мосса, польського єврея, який купив його у травні 1945 року, після звільнення з концтабору. Мосс, який  в той час жив у Чикаго, хотів, щоб люди «знали, що відбувалося за часів Айхмана».

Фото датується 1941 роком, коли Вінниця була під окупацією. Деякі джерела стверджують, що оригінальне зображення було у фотоальбомі члена Айнзацгрупи військ СС, який і зробив фото, або знайдене у кишені загиблого солдата. На зворотному боці фото був напис – «Останній єврей у Вінниці».

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Юрий Бондарук

    Це фото - факт історії, яке звинувачує фашизм і ідеологію гітлера, гебельса, бормана.... ЦЬОГО НІКОЛИ НЕ ЗАБУТИ!
  • Дональд_К

    и в такой футболке в Израиль полететь
  • Ols Kat

    Не Vinnitsa, а Vinnytsia

    Нави Навигатор reply Ols Kat

    Anonymous reply Нави Навигатор

    А если вот так

    Иван reply Ols Kat

    Историю правописания названия города учи.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:10 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up