Акція під фабрикою «Рошен»: чому активісти розбили намети та запалили бочки?

Акція під фабрикою «Рошен»: чому активісти розбили намети та запалили бочки?
  • Вчора, 26 листопада 2018 року, у Вінниці під стінами нової фабрики «Рошен» зібрались дві сотні активістів.
  • Переважно це власники авто з польською і литовською реєстраціями.
  • Вони розклали намети та палили залізні діжки.

У понеділок, 26 листопада, «євробляхери» заполонили своїми машинами стоянку поблизу Другої кондитерської фабрики Roshen у Вінниці. До активних дій активісти не дійшли. Але поставили декілька бочок з вогнем і почали монтувати намет.

У соцмережу виклали відео з місця акції.

— Зібралися активісти з мирним протестом. Ніяких акцій, нічого, — каже автор відеоролика. — Просто хочемо нагадати людям слова президента. Поки не перекриваємо автомобілі до «Рошену», нічого. Хочемо нагадати людям слова президента, які він говорив. Що мусять бути покарані люди за Майдан, за ту Небесну сотню. Хлопці ось максимально збираються, з’їхалися за ті закони, за це все.

Відео дня

У Вінниці лунатиме сирена – перевірятимуть системи оповіщення. Що треба робити?

Чоловік, який знімав відео, просив усіх, хто дивиться ролик, робити репости. А ще приносити протестувальникам дрова та теплі речі, бо ж вони збиралися бути під фабрикою усю ніч.

У наступному опублікованому відео автор дивується, що народу «все більше й більше».

«Я представляю, що буде завтра с утра, — каже чоловік. — Йдемо їсти конфети на фабрику.

У відео бачимо, що на місці акції ставлять палатки. Уже запалили вогонь у бочках, щоби грітися.

— Вчора зібралося чоловік 200. Сьогодні зранку прийшло близько півсотні активістів. Ми висвітлюємо обіцянки президента, які він не стримав. Це стосується й обіцянок по «євро бляхам», по останньому бюджету, — розказує журналістці «20 хвилин» один із організаторів акції Олександр.

Воєнний стан на Вінниччині: Коровій розказав, як готується регіон

За його словами, мета акції показова. Активісти не збираються порушувати закон та не будуть перекривати рух.

— Ми вже сьогодні через рішення про введення воєнного стану будемо розходитися. Ми не будемо порушувати закон та дотримуватимемось військового режиму. За собою все приберемо, — зазначає Олександр.

Організатори акції зазначають, що влаштували її на підтримку акцій протесту, які зараз проходять на митницях та в Києві.

«Ми вийшли проти узурпації влади! Вийшли активісти, мешканці Вінниччини під Roshen.Ми проти грабіжницьких тарифів, захмарних цін на пальне, бюджету для зміцнення олігархату, корупції! Нас обєднують спільні вимоги до влади», – написав у соцмережі один із учасників акції, депутат міськради Гнівані Сергій Сергієнко.

 

На місце можливої ​​акції протесту приїхали правоохоронні органи. Порушень громадського порядку чи блокування вулиці в цей вечір не було зафіксовано.

У той же час, до блокування кордону з Польщею не мають стосунку активісти "Авто Євро Сили", які днями протестували проти ухвалення законів щодо "євроблях". Про це йдеться у заяві організації.

"Жоден осередок "Авто Євро Сили" не має жодного стосунку до акцій протесту, які проходять на митних постах та по території України. Найближчим часом жодних акцій та мітингів від нашої організації не планується", - йдеться у заяві.

Також наголошується, що ця організація не закликала людей їхати на кордони, під Верховну Раду, Адміністрацію президента та під обласні адміністрації.

""Авто Євро Сила" не організовувала і не організовує жодних мітингів на кордонах, ВР та інших містах ні сьогодні, ні вчора ні позавчора", - повідомляють активісти.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (107)
  • Ігор

    А скільки можна терпіти таке відношення влади до людей? Подивіться як живе населення, як виживають пенсіонери, як люди тікають з країни. Порошенку така ситуація вигідна, одні на фронті, другі на заробітка, третім байдуже. Та вони не зацікавлені, щоб Крим і Донбас повернувся, там не їхній електорат. Вони все будуть робити, щоб конфлікт продовжувався, тримати людей у стаху і виступати борцями за незалежність. Скільки людей загинуло і виходить підстав вводити воєнний стан не було, а коли вибори, то одразу знайшли причину. Сьогодні заїзджав вночі у Вінницю, жодного поста, а в день стоять всіх тормозять. Виникає питання - виходе вночі сеператюги у Вінницю не заїдуть? А навіть коли стоять, то тільки аби рахувалось, стоять горобців рахують. Цей весь цирк тільки щоб втриматись у владі. А тепер люди і зібратись не зможуть, бо розженуть. Видання опублікує статтю, яка комусь не сподобаєть, закриють. Сюжет по телеканалу покажуть - закриють. За цей період людей будуть промивати, а потім будуть вибори, і ця вся шваль залишить при владі. Далі будуть брати кредити для власного збагачення і заганяти націю у жебрацтво.

    Олексій reply Ігор

    Не будь голослівним, а давай по пунктам, зразу обмовлюсь, я не особливо підтримую поточну владу, але, перерахуй канали які закрили, перерахуй мітинги, які розігнали, перерахуй видання які "закрили"?

    Вася reply Олексій

    Почнемо з телеканалів, або як?

    тоді або як (бо щодо Нюванс - не відповіси)



    Спочатку. Євробляхи перекривали вулиці, та ще хоть зображав пікети на Соборній..

    Відношення влади до людей. Скільки було учасників таких "акцій", та скільком людям вони зіпсували настрій...



    Питання просте - чому влада це припустила? Чому влада не захистила мої права (не пикетувальника)?

    Олексій reply Вася

    Newsone працює, має український домен «ua»: https://newsone.ua/live.html
    Я його також маю у сітці Мегого у HD якості:
    https://megogo.net/ru/tv/channels/699891-newsone-hd-online.html
    недо-Еверестами та Неволями не користуюсь, там не знаю.
    Так що закрили? За базар відповідай!

    Вася reply Олексій

    Ты полный дурак или наполовину?

    Мураев продал канал?

    Идут проверки канала?

    Запрещено цифровое вещание?

    Активисты блокировали?

    Так что если тебе радость,  б демократии - беда..

    Олексій reply Вася

    Вашого Муравйова дуже толерантно терплять. Його давно посадити треба, по кримінальним справам, які відкрили проти нього. Не зходь з теми, які ЗМІ закрили, і які мітинги розігнали?

    Вася reply Олексій

    Якщо це терплять, то що ж казати за Парубія, Чорновіл й Гройсмана, щодо Авакова й Луценко....

    Олексій reply Вася

    Отже, як виявляється з нашої розмови, жодне ЗМІ не закрили і жодних мітингів не розганяли.

    Вася reply Олексій

    Отже...

    В тім й справа, що терпимо полудурків у Владі...
  • Віктор Сайченко

    Вже нікого нема. Тільки рештки вогнища.
  • Юрий Карпенко

    Це падло жидiвске треба палити.А фабрику назад повернути народу та державI.

    Олексій reply Юрий Карпенко

    Так її ж там не було! Що повертати, ольгінець?

    З.А.Глядач reply Юрий Карпенко

    Сто років тому вже "повертали".
  • Татьяна Адамова

    мене мучить таке питання: а на який для чого в нашій державі поліція?

    Вася reply Татьяна Адамова

    Охороняє фабрику
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up