Активіст «Тарас Бульба» закидав непотребом «Дерево свободи». Навіщо?

Активіст «Тарас Бульба» закидав непотребом «Дерево свободи». Навіщо?

Під час мітингу, 5 березня, який відбувався на Соборній, Анатолій Чайка розкидав навколо «Дерева свободи» старі речі. Він пообіцяв, що буде кожного разу влаштовувати поблизу пам’ятника «смітник». Тараса Бульбу заспокоювали інші активісти та поліцейські.

Зранку, 5 березня, активісти влаштували мітинг під Вінницькою ОДА. Головна мета — засудити дії правоохоронців, які розігнали наметове містечко у Києві. Під час нього, місцевий активіст Анатолій Чайка висловив своє невдоволення пам’ятником Небесній сотні «Дерево свободи», який поставили на однойменній площі.

— Це буде перше основне сміттєзвалище, де побудоване «Дерево свободи». Ми кожного разу, як будемо збиратися на площі Театральній, скидатимемо там непотріб. Я не згоден з таким пам’ятником, який поставили на місці Тараса Григоровича. І 9 березня, до Дня народження пророка (Тараса Шевченка - авт.), влаштуємо там мітинг, — сказав Чайка.

Відео дня

Потім група активістів почала переходити від ОДА до управління поліції, яке знаходиться на Театральній. Але Анатолій Чайка вирішив відбитися від маси протестувальників. Його закликали схаменутися та повернутися до натовпу, але пан Анатолій усе ближче-ближче підходив до «Дерева свободи».

Поблизу монументу він залишив кілька пакетів з речами. А коли отримав спротив поліцейських, які «попросили забрати дрантя», Чайка вирішив розкидати речі по всьому «Дереву».

Його заспокоювали інші учасники мітингу, які казали повернутися до акції під управління поліції. Але Тарас Бульба вже лютував. Через що виник конфлікт з іншим активістом — Анатолієм Банахом.

— Палич, не треба. Схаменись, — казав спокійним голосом Банах, відтягуючи Бульбу.

— Я тебе не чіпав, чого ти до мене пристав?! — продовжував обурюватися літній активіст.

Урешті-решт Анатолія Чайку вдалося повернути до інших активістів, які продовжували протестували під управлінням поліції. Поліцейські та муніципальні копи оточили «Дерево свободи». А останнє тепер прикрашене старим дрантям, яке закинув Анатолій Чайка.

Ініціатором встановлення пам’ятки був фонд «Подільська громада». Запитали голову наглядової ради фонду Андрія Дручинського, чи будуть вони реагувати на дії активістів?

— Ми як фонд долучаємося до різних соцпрограм у Вінниці. Була пропозиція від ГО «Родини Небесної Сотні» зібрати кошти на виготовлення пам’ятника «Дерево свободи». Ми долучилися, отримали дозвіл від мерії та встановили пам’ятник на однойменній площі. Міська рада прийняла «Дерево свободи» у комунальну власність. Себто, представники громади й будуть вирішувати як забезпечити громадський порядок навколо пам’ятника, — розказав голова наглядової ради БФ «Подільська громада» Андрій Дручинський.

Керівник КП «Муніципальна поліція» Василь Гайовик розказав, що на винуватця буде складено адмінпротокол.

— Зараз передивляємося відео, на якому зафіксовано те, що трапилося сьогодні поблизу «Дерева свободу». Встановимо особу та складемо протокол за статтею 152 Адмінкодексу (штраф 340-1360 гривень - авт.), — розказав Гайовик

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Alexey Shytov

    Дебилы. Есть памятник Шевченко- отличный, светлый. Не- надо очередного "истукана" поставить. Как дебилы с писаной торбой.

    И да- хороший памятник Небесной Сотне, зачем устраивать этот шабаш???
  • Олександр Мазур

    Для чого С.Моргунов наказав знести пам'ятник Т.Шевченко на Театральній? Для чого нацьковує поліцаїв і тітушок на побиття учасників мирних зібрань громадян на Театральній? Для чого провокує людей на протест свавіллю Міської ради? У Вінниці у міського голови інших проблем немає?

    З.А.Глядач reply Олександр Мазур

    А для чого такі мудаки,як Олександр Мазур пишуть всіляку маячню?

    Олександр Мазур reply З.А.Глядач

    Anonymous - моральний виродок?

    Олександр Мазур reply З.А.Глядач

    Anonymous - моральний виродок?

    З.А.Глядач reply Олександр Мазур

    Сашко Мазюр-графоман і мудак.
  • Олександр Шемет

    Загралися. Маємо наслідки вибіркового правосуддя. Якби так вчинила молода людина, вона б уже сиділа і чекала суду.  Дії цієї людини підлягають під укладення карного кодексу, як хуліганство вчинене з особливим цинізмом. Людину мали б арештувати, освідчити на підсудність дій у лікарні і притягнути до відповідальності. Замість того штраф? Всі громадяни нашої країни мають рівні права. Ця людина має право сидіти в тюрьмі.
  • Олександр Мазур

    Дерево-покруч свободи ...у Вінниці?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up