79 років тому наше місто визволили від нацистських загарбників. Пройдіть тест про Вінницю у Другій Світовій

79 років тому наше місто визволили від нацистських загарбників. Пройдіть тест про Вінницю у Другій Світовій
  • Чи знаєте ви, хто саме і коли захопив наше місто? Скількох невинуватих нацисти стратили, ув’язнили або відправили на примусові роботи за кордон? Де у Вінниці знаходився їхній штаб? Чи бував Гітлер на своїй ставці «Вервольф»? Перевірте свої знання з історії рідного міста, пройшовши наш тест. 

Сьогодні, 20 березня, виповнюється 79-річниця з дня визволення Вінниці від нацистів. Спеціально до цього дня ми підготували для вас декілька питань про період окупації та події, що ними він запам’ятався. 

 

Читайте також:

Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає

Відео дня

Кросворд від «20 хвилин»: чи могли б ви скласти мультитест-2023 з історії України?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Микола Лис

    Пане Курдюков! Ви вже ніколи не позбудитеся свого російського прізвища, "ТаТоТаке". Його не вибирають. Але ви можете позбутися російських наративів.  Що таке "нацистські загарбники"? Те ж саме в Росії (якій? ага, ви ще не прочитали в підручниe ?) саме сьогодні нас називаюсть "нацистами". Більше з тим, на Донбасі, звідки я родом, нас - українців, називаюсть "нацистськими (фашистськими) загарбниками саме в той час, коли ви, пане Курдюков,  використовуєте цей наратив щодо події 79-річної давнини. До речі, румунів серед окупантів тоді - у 1943-му - було в рази більше, ніж німців, але ж ви їх теж наиваєте "нацистськими загарбниками". Пане Курдюков, "тщатєльнЄє", як казав Роман Карцев Сподіваюсь, що ваш гонорар за цей текст... рну, назвем його так... не постраждає
  • Анатолий Гордий

    знают  ли  винницкие  чинуши  в  каком  состоянии  улица   названая    вчесть  освобождения  города  7

keyboard_arrow_up