«22:40 — на порозі дівчина з малюком»: знайшли вінничан, які приходили у Пункт Незламності до нашої журналістки (ОНОВЛЕНО)

«22:40 — на порозі дівчина з малюком»: знайшли вінничан, які приходили у Пункт Незламності до нашої журналістки (ОНОВЛЕНО)
Фотоколаж з сайту вінницької обласної поліції. Посередині - фото нашої журналістки
  • Декілька днів тому наша журналістка відкрила Пункт Незламності в себе вдома.
  • Цієї ночі туди прийшли жінка з дитиною на руках.
  • Сьогодні поліція оголосила в розшук цих людей.
  • ОНОВЛЕНО Розшукуваних ЗНАЙДЕНО Об’єктом злочину не стали

Наша журналістка Ольга Бобрусь відкрила в себе вдома Пункт Незламності. В будинку є пічне опалення та у дворі криниця. Тож на випадок блекауту можна буде погрітися та напитись гарячого чаю. Крім того, власниця кинула на підлогу декілька матрасів, щоб люди могли перепочити.

Нічні гості

Вчора, 26 листопада, пізно ввечері, хтось постукав у вікно будинку Ольги. Чоловіка вдома не було.

Дівчина з дитиною в колясці попросилася пустити, бо прочитала що тут Пункт  Незламності. Наша журналістка запросила гостей додому.

Відео дня

На кухні дівчина посадила однорічного малюка в дитячий стільчик та запитала, чи можна йому дати печену картоплю зі столу. Ольга, звісно дозволила та пригостила малого круасаном і пюрешкою.

Дівчині запропонувала чай. Познайомились. Її звати Настя. Зав’язалась розмова.

— Я живу в Києві. Прочитала ваш допис та вирішила поїхати до вас. Посварилась з мамою, бо вона сказала, що я їй надоїла, — розповідає Настя.

За словами дівчини, сина звати Микола. Батька в дитини немає.

— Хочете покажу вам документи, щоб ви не думали нічого? — запитала Настя в журналістки та дістала паспорт, в якому написано, що вона з Вінницької області.

У розмові Настя обмовилася, що мала проблеми з психікою та наркотиками.

— Це вони спеціально підсипають мені трамадол та потім кладуть на чотири місяці в психлікарню, — розповідала Настя.

Хто саме їй підсипає наркотики, дівчина не сказала. Ця інформація насторожила Ольгу.

Вона зателефонувала своєму чоловікові, який був в дорозі з волонтерської поїздки на передову. Включила голосну розмову та повідомила, що в будинку гості. Чоловік відповів, що їхати ще 40 кілометрів та вони вже скоро будуть.

Після телефонного дзвінка власниця Пункту Незламності зробила фото дівчини зі спини та запитала дозволу в гості на нормальне фото. Настя сказала, щоб фото не робити. Журналістка поклала телефон.

Дівчина схопила хлопчика та почала швидко одягати, вимагала, щоб фото видалили.

Одразу за вимогою фото було видалене. Але гостя взяла телефон в Ольги та дуже вправно зайшла в оперативну пам’ять, щоб видалити фото остаточно.

Ольга намагалась заспокоїти дівчину та вмовляла її залишитись.

— Якби ви мені допомогли, я б допомогла вам вернутися у ваш нормальний стан. Як 15 років до хвороби. Ви би почали нормально ходити. Але ви самі написали собі вирок, — сказала на прощання дівчина.

Настя пішла о 23.05. Ольга зателефонувала в поліцію та дала всі дані про подію. Через 5 хвилин приїхав патруль. Він прочесав всю вулицю та вулички навколо. Але дівчини з дитиною в колясці ніде не знайшли.

Поліція оголосила дівчину в розшук

На сайті обласного главку виклали допис про розшук Анастасії та її малолітнього сина

На момент зникнення жінка була одягнена у чорний довгий пуховик нище колін з капюшоном, блакитна в’язана шапка, темно-сині джинси, чорні замшеві чобітки.

Дитина одягнена в комбінезон сірого кольору, як на фото нище. Перевозила сина в колясці зеленкуватого кольору.

Людей просять повідомити інформацію про вказаних осіб у поліцію за номерами:

  • (0432) 59-49-00, (068) 932-59-13 або 102.

Наразі наша журналістка дала всю інформацію в поліцію.

Сподіваємось, що дівчину знайдуть та в неї все буде добре.

ОНОВЛЕНО:

Близько 15.30 години дівчину знайшли. 

Як повідомили у поліції, розшукуваних ЗНАЙДЕНО Об’єктом злочину не стали.

Навіщо фото?

Деякі користувачі почали засуджувати та писати, що не треба було робити фото. Ось деякі коментарі з цього приводу:

  • «Перепрошую, але навіщо фото?»
  • «Я б теж не хотіла, щоб мене фотографували. Тим більше, в подібній ситуації»

Але були і коментарі на підтримку Ольги:

  • «Ви все зробили правильно»;
  • «Знаючи Вас, впевнена, що Ви зробили все правильно»

Правила для Пункту Незламності вдома

У відповідь на події власниця Пункту Незламності вирішила ввести правила, за яких умов можна приходити за допомогою.

1. Якщо Ви — мій сусід або сусідка з нашої громади - ласкаво просимо без будь яких обмежень. Ви можете в мене погрітись та я пригощу гарячим чаєм, кавою або навіть нагодую.

2. Якщо Ви — незнайома людина з іншого міста - маєте показати паспорт та дати згоду сфотографуватись. Я також вас пригощу гарячим чаєм.

3. Якщо Ви проситесь на ночівлю — має бути завчасне узгодження. Обов'язково за попередньою реєстрацією телефоном та з урахуванням форс-мажору (коли я сама вдома, як це було вчора, або коли взагалі немає нікого вдома). Також паспорт та згода на фото.

— У зв'язку з нічною подією (читайте мій допис нижче) я прийняла таке рішення. Тому що робити добро потрібно, але не забувати про власну безпеку. Тому що Пункт незламності — це не прихисток. Це мій дім, в якому я живу та в якому знаходяться мої цінні речі. Тому що це місце ніхто не охороняє, — зазначає Ольга.

Нагадаємо, що при значній перерві в електропостачанні активується робота Пунктів Незламності. Мапу таких пунктів по всій країні можна подивитись ТУТ. Рекомендуємо одразу виписати адреси найближчих до вашого будинку Пунктів.

— Там будуть усі базові послуги. це електрика, мобільний зв’язок та інтернет, тепло, вода, аптечка. Безкоштовно і цілодобово, — обіцяють у владі.

Пункти працюватимуть при всіх обласних та районних адміністраціях, також при школах, будівлях ДСНС тощо. На сайті та в усіх Пунктах Незламності можна буде дізнатись, де працює найближче АЗС, банківське відділення, аптека, магазин.

 

Читайте також:

Мешканка Павлівки народила малюка-козака вагою понад п’ять кілограмів

Зима близько. у Мінрегіоні нагадали, що має зробити кожен вінничанин

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (187)
  • Мирослава Єсипок

    Не дуже зрозуміла, чому дівчина потрапила в розшук.
  • Не хотіла би я такої допомоги, як ви їй надали в своєму пункті незламності. Хто вам дав право фотографувати? І знаєте ще що? Ці розшуки дівчини з дитиною чомусь мені нагадують травлю. Як хочете мене розумійте. Господи, допоможи всім знедоленим і нужденним. Ти один читаєш в наших серцях.
  • Лара Лазар

    Фото обов'язково, якщо людей не знаєш! Ця мама хвора, її треба рятувати, а в першу чергу треба рятувати дитину від хворої мами, бо коли починаються галюцинації чи голоси, то може скалічити чи вбити малюка. Це хвороба, яку треба довго лікувати. А в нашій країні не перевіряють стан матерів після пологів, що іноді погано закінчуюється.
  • Svitlana Avramchenko

    «— Якби ви мені допомогли, я б допомогла вам вернутися у ваш нормальний стан. Як 15 років до хвороби. Ви би почали нормально ходити. Але ви самі написали собі вирок, — сказала на прощання дівчина.» - це вона про що журналістці?

    Ирина Иванова reply Svitlana Avramchenko

    Можливо так і є

    Svitlana Avramchenko reply Svitlana Avramchenko

    Ирина Иванова напевне у тої дівчини є проблеми з психікою…

    Ирина Иванова reply Svitlana Avramchenko

    Svitlana Avramchenkoжурналістка має проблеми з ногами. Ходить за допомогою спеціальних ходунків. Мені теж було цікаво в цій історії чому їй так сказала дівчина.

keyboard_arrow_up