Їдальню в школі №16 перетворили на «CoolFood: територія правильного харчування»

Їдальню в школі №16 перетворили на «CoolFood: територія правильного харчування»
У школі №16 реалізували проєкт - «Cool Food: Територія правильного харчування»

Звичайна шкільна їдальня перетворилася на зону для розвитку та навчання учнів. 

  • Сучасну, яскраву з новими кухонними меблями та посудом їдальню вдалось досягти завдяки ініціативним учням школи.
  • З ідеєю оновлення простору шкільної їдальні «CoolFood: територія правильного харчування» учні 16 школи пішли на конкурс «Бюджет шкільних проєктів» і перемогли.
  • Це один із великих проєктів-переможців, який набрав від координаційної ради 18,50 балів.

Для реалізації проєкту із міського бюджету виділили 300 тисяч гривень, повідомляють у вінницькій мерії. За ці гроші придбали яскраві столики та стільці, стелажі для розмежування зон та посуд для майстер-класів.

У їдальні є кілька зон:

  • «Смачні сніданки» та «Смачні обіди» для учнів початкової школи,
  • «Корисна їжа» для учнів середньої та старшої шкіл. 

Відео дня

Також є зона майстер-класів, її відкриють у жовтні. Першим стане майстер-клас із сервірування столу для шестикласників. Про всі заходи в їдальні, а також про кухні різних народів світу, учні зможуть дізнатися з інформаційної зони.

«Ще перед формуванням ідеї проєкту в школі провели опитування. 70% учнів вказали, що вони б хотіли бачити оновлену їдальню. Проте кінцевою метою стало не просто осучаснення простору, а підвищення рівня культури харчування та етикету шляхом створення справжнього освітнього середовища, де учні можуть здобувати знання», — зазначила авторка ідеї Анна Крижанівська.

Конкурс «Бюджет шкільних проєктів» проходить у Вінниці з 2019 року. У зв'язку з тим, що учні досить активно долучилися до конкурсу, у 2020 році, вдвічі збільшили призовий фонд: до 2 мільйонів гривень. А цього року фінансування зросло ще на півмільйона гривень.

«Цього року бюджет конкурсу — 2,5 млн грн. Маємо реалізувати дев'ять проєктів-переможців.  Усі вони на різних стадіях впровадження. З першого вересня учні школи №16 відвідують оновлену їдальню. Ще в кількох освітніх закладах реалізація проєктів конкурсу на завершальному етапі. Хочу зазначити, що у нас дуже активні учні й щороку кількість охочих долучитися до конкурсу зростає», —зазначила начальниця відділу виховання та позашкільної роботи департаменту освіти міської ради Наталія Перекрестенко.   

 

Читайте також:

Вже з понеділка: вчені розповіли про потужну магнітну бурю на Землі

Найякісніше життя в Україні мають вінничани. Вінниця всьоме очолила рейтинг

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • AK

    Віковий кампот з чорносливу ніколи не відмити. До такої підлоги прилипає підошва чвак-чвак-чвак...

keyboard_arrow_up