Вступ 2021. МОН опублікувало роз’яснення про умови цьогорічного вступу до вишів

Вступ 2021. МОН опублікувало роз’яснення про умови цьогорічного вступу до вишів
  • Від сьогодні, 14 липня, почався прийом документів на вступ до вищих навчальних закладів. МОН детально розповіло про процедуру та уточнило дати.

На сайті Міністерства освіти і науки України зазначено, що прийом заяв та документів стартує 14 липня до всіх закладів освіти, крім вищих військових навчальних закладів (закладів вищої освіти із специфічними умовами навчання) та військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти.

Закінчується прийом документів о 18.00 16 липня для осіб, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів, творчих конкурсів; о 18.00 23 липня — для осіб, які вступають за результатами зовнішнього незалежного оцінювання, вступних іспитів та творчих конкурсів, які були складені з 1 до 13 липня.

Відео дня

Цьогоріч дійсними є сертифікати 2018, 2019, 2020, 2021 років. Вступники можуть подавати сертифікати ЗНО, комбінуючи їх за власним вибором.

Від вступників до магістратури прийматимуться результати єдиного вступного іспиту 2020 та 2021 років, результати єдиного фахового вступного випробування — тільки 2021 року.

Для того, щоб мати можливість брати участь у конкурсі на бюджет, вступникам необхідно буде отримати конкурсний бал мінімум у 125 балів.

Окрім цього, як і минулого року, на низку спеціальностей встановили додаткові мінімальні прохідні бали.

Для вступу на бюджет чи контракт для здобуття молодшого бакалавра, бакалавра галузей знань 08 «Право», 28 «Публічне управління та адміністрування», 29 «Міжнародні відносини» мінімальний конкурсний бал становить 140 балів.

Для вступу на бюджет чи контракт для здобуття магістра за спеціальністю 226 «Фармація, промислова фармація» — потрібно набрати конкурсний бал мінімум 130.

Залишилися й обмеження щодо мінімальних значень кількості балів з другого та третього предметів ЗНО не менше ніж 150 балів для спеціальностей 221 «Стоматологія», 222 «Медицина», 228 «Педіатрія». Однак цього року таке обмеження не стосуватиметься вступників із конкурсним балом вище ніж 175.

У 2021 році вступники зможуть подати максимум 5 заяв на бюджет, як і минулого року. А от вступників на контракт очікує новація щодо обмеження кількості поданих заяв для вступу на контракт — до 30 заяв включно.

Також ще однією новацією цьогорічної вступної кампанії буде те, що вступники, які отримають бюджетні місця за результатами конкурсу, але захочуть, щоб інші їхні заяви брали участь у конкурсі на контракт, мають обов’язково повідомити про це приймальну комісію під час виконання вимог до зарахування (подання оригіналів документів).

Для цього необхідно буде написати відповідну заяву. У іншому випадку ці заяви автоматично будуть виключені з конкурсу на контракт.

Більше деталей вступної кампанії 2021 можна знайти за посиланням.

 

Читайте також:

Одна смерть та шість нових випадків. Дані про COVID-19  по Вінниці та районах

Криптоферма, страшні аварії та смерть на курорті: важливе за 13 липня на 20minut.ua

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up