Вінницьких випускників безоплатно готуватимуть до мультитесту. Як записатися і де вчитися онлайн

Вінницьких випускників безоплатно готуватимуть до мультитесту. Як записатися і де вчитися онлайн
  • Для цьогорічних абітурієнтів відкрили реєстрацію на безплатну офлайн та онлайн підготовку до мультитесту. Як зареєструватися на ці курси?
  • Розповідаємо про те, як ще до мультипредметного тесту готуються вінницькі випускники.
  • Та додаємо корисну добірку онлайн-ресурсів, де учні можуть покращити свої знання з основних дисциплін.

Через широкомасштабний наступ цьогоріч неможливо провести традиційні ЗНО, ЄВІ та ЄФВВ, тож у Міністерстві освіти України запровадили мультипредметний тест (НМТ). Іншими словами — спрощений аналог ЗНО.

Це буде комп’ютерний онлайн-тест, і саме його результати потрібні для вступу у виші. Учні одночасно здаватимуть українську мову, математику та історію України.

Тест містить по 20 завдань з кожного блоку, виконати які потрібно за 120 хвилин. В українському центрі оцінювання якості освіти говорять, що під час повітряної тривоги всі учасники НМТ перейдуть в укриття, а після завершення повітряної тривоги повернуться. Якщо повітряна тривога не буде тривалою, учасники зможуть продовжити проходити НМТ, якщо ж вона триватиме довго — складатимуть іспит у додаткову сесію.

Відео дня

Як розповідає 11-класниця Вікторія Котець, спершу було хвилювання щодо здачі  мультипредметного тесту. Проте зараз, після активної підготовки, з'являється все більше впевненості у майбутньому хорошому результаті. 

— Впродовж шести місяців я готувалася до здачі ЗНО з математики, української мови, географії та англійської. Тому, коли сказали про мультитест я була в шоку,  — розповідає випускниця. — Спочатку нам не сказали жодних деталей, тому відчувалася навіть трішки розсіяність, невпевненість.

Коли учням вже повідомили деталі здачі мультипредметного тесту, то Вікторія зосередилася на підготовці до історії України. Каже, їм пощастило, що їхній класний керівник — вчитель історії, і педагог взявся активно готувати випускників до тестування. 

— Нам додали у розклад більше історії, тепер у нас цей предмет викладають п'ять годин в тиждень, — каже вінничанка. — Також я ще окремо нещодавно почала дивитися вебінари з історії. Я не уявляла спершу, як я маю все вивчити за три місяці. Але зараз можу сказати з упевненістю, що все можливо. А з української мови та математики я ходила до репетиторів. 

У майбутньому Віка планує навчатися на перекладачку з китайської та англійської мови. Каже, і до початку широкомасштабної війни хотіла навчатися в Україні, і зараз теж хоче.

Проводять безоплатні підготовчі заняття

Командою благодійного фонду «СпівДія» за підтримки дитячого фонду ООН та Міністерства молоді та спорту України реалізується проєкт «Мультитест? Будь the best!».

У його рамках випускників та випускниць загальноосвітніх закладів освіти безоплатно готуватимуть до Національного трикомпонентного мультитесту. Навчатися можна в офлайні чи онлайні, на вибір.

Заняття офлайн будуть відбуватись у семи містах України. Одним з таких міст є Вінниця. 

«Експрес заняття з математики, української мови та історії України, мають на меті допомогти випускникам/цям посилити свої знання аби успішно скласти національний мультитест. Якщо учні проживають у м.Вінниця, але не можуть відвідувати офлайн заняття, вони можуть долучитись до безплатних онлайн занять», — кажуть організатори. 

Детальна інформація та зголошення випускників до навчання відбувається за посиланням: https://forms.gle/6Efx4vB4RYjrvyPR8

Де готуватися в онлайні

Як говорять освітяни, для того, щоб добре здати мультитест насамперед варто добре навчатися в школі. Якщо занять у школі випускникам недостатньо, то можна проходити уроки Всеукраїнської школи онлайн. Переглянути їх можна ТУТ

А для того, щоб ретельніше підготуватися до «нового ЗНО» можна користуватися цими ресурсами: 

  • на iLearn можна переглядати вебінари та проходити після них тести;
  • не завадить проходити короткі тематичні тести в онлайн-тестувальнику на сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти;
  • рекомендують проходити ще тести минулих років: «Підготовка. Тести минулих років»;
  • готуватися можна разом з навчальним проєктом 0 Stress, записатися можете тут;
  • а тут можна долучитися до марафону «На всі двісті», вони також випускають серію тематичних відео у YouTube;
  • для підготовки з української мови не завадить прослухати онлайн-консультацію від Олександра Авраменка. 

 

Читайте також:

Мультипредметний тест замість звичного ЗНО. Як готуються вінницькі випускники

Коли спорт сильніший війни. Вінницькі ДЮСШ запрошують на безкоштовні тренування

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Zesraka Zelena

    "безплатно" у нас  це  означае  дати  1000 грн на  лапу  за кадром .це як мени  "симейный врач" Паламарчук,яка не выличила ни вид  одниеи  хворобы никого.  казала .а ти  что  хотел  чтобы  тебя  бесплатно  лечили. очниться придурки непритомни .  ми на самому  социальному дни спочатку  олигархи  дали нам  нищету  тепер вийну. и ще  и не выпускають нас из  страны .без  обьявления вийны.це концлагерь воны  ржут  с кацапив  а сами  таки же.и тут нам не в состоянии  даже выдавати проднаборы.зато мусорам и прочим по 30 тыс.дають.а в мене  питання чого ци мусора допустили  до такого

keyboard_arrow_up