Вінницькі науковці повернулися з конференції ERASMUS+ . Що цікавого побачили?

Вінницькі науковці повернулися з конференції ERASMUS+ . Що цікавого побачили?
  • У Чорногорії з 2 по 5 жовтня 2018 року проходила робоча зустріч проекту MASTIS програми ERASMUS+.
  • На захід поїхали й вінницькі науковці – співробітники факультету комп’ютерних систем та автоматики Вінницького національного технічного університету.

У робочій зустрічі проекту, яка проходила у місті Подгориця (Чорногорія), прийняли участь представники з Франції, Литви, Словенії та інших країн. Україну представляли співробітники Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця, Національного університету «Львівська політехніка», Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» та Вінницького національного технічного університету (Україна).

Університет Чорногорії є найстарішим вишем країни та єдиним вищим навчальним закладом державної форми власності, але у проекті MASTIS участі не бере. Натомість University of Donja Gorica та University “Mediterranean” Podgorica є вищими навчальними закладами приватної форми власності, що демонструють якісну підготовку студентів, активну міжнародну діяльність та беруть участь у проекті MASTIS.

Під час зустрічі учасники проекту, серед яких декан ВНТУ професор Бісікало Олег Володимирович та  професор Кулаков Павло Ігорович, побачили два університети та ознайомилися з лабораторіями, які обладнані технічними засобами навчання, придбаними за рахунок коштів проекту MASTIS.

Відео дня

Гості слухали різні доповіді. Зокрема:

  • професора Maja Drakić «Національні правила оцінки навчальних курсів – зовнішня та внутрішня оцінка якості»;
  • професора Tomo Popović «Магістерська дисертація в галузі інформаційних систем: вибір теми дисертації, зв'язок з академічними дослідженнями та практичним застосуванням, організація захисту дисертації, склад комісії»;
  • професора Snežana Šćepanović «Зміни в поточній магістерській програмі в галузі інформаційних систем», «Пілотування навчальних курсів використовуючи "MASTIS Piloting form". Результати, пропозиції, досвід»;
  • доктора філісофії Tijana Vujicic «Магістерська дисертація в галузі інформаційних систем: вибір теми дисертації, зв'язок з академічними дослідженнями та практичним застосуванням, організація захисту дисертації, склад комісії»;
  • Maja Delibasic з University “Mediterranean” Podgorica про міжпроектну взаємодію та про проекти EDUQAS та ELEMEND програми ERASMUS+, що виконуються університетами Чорногорії.

Також розглянули питання розповсюдження інформації про діяльність проекту MASTIS та сталість його результатів.

Учасники обговорили тему «Створення сучасних магістерських програм в галузі інформаційних систем - поточний стан і перспективи», модерацію обговорення здійснювала професор Snežana Šćepanović з University “Mediterranean” Podgorica. Під час обговорення були встановлені напрямки подальшої роботи для поліпшення магістерської програми в області інформаційних систем відповідно до потреб сучасного суспільства, отримання можливості університетам наблизитися до змін на світовому ринку праці та освітньому просторі, надання студентам уявлення про профілі різних робочих місць в області інформаційних систем з метою сприяння майбутньому працевлаштуванню.

Наприкінці зустрічі провели планування заходів на 2018-2019 роки.

Слід відзначити високий рівень засобів технічного навчання університетів University of Donja Gorica та University “Mediterranean” Podgorica. Ці університети засновані приватними компаніями, які забезпечують високий рівень фінансування. Університети розташовані у нових будівлях, усі лекційні зали обладнані сучасними мультмедійними засобами, лабораторії обладнані найсучаснішим вимірювальним та іншим обладнанням (3D-принтери, 3D-сканери, навчальна робототехніка, сучасне ліцензійне програмне забезпечення, комп’ютерна техніка тощо). Лабораторії здійснюють не тільки навчальну, а і комерційну діяльність за участю студентів.

У вишах панує невимушена атмосфера, обладнані арт-зони, де студенти у вільний час можуть малювати графіті, відпочивати та спілкуватися між собою. На першому поверсі University of Donja Gorica знаходяться спортивні тренажери, на яких студенти можуть вільно займатися. Але від студентів вимагається надзвичайно відповідальне відношення до навчального процесу.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up