Відкрили додатковий набір на безкоштовні курси української мови. Як долучитися?

Відкрили додатковий набір на безкоштовні курси української мови. Як долучитися?
  • У Вінниці проводять безкоштовні курси розмовної української мови. Нині відкривають другий набір. Розповідаємо, як долучитися та публікуємо попередній розклад занять.

З 18 липня у Вінниці стартує другий потік мовних офлайн-курсів «Вільна українська». Реєстрація триватиме до моменту сформованості груп, але не пізніше 14 липня. Запланована тривалість курсів — 24 заняття (протягом 6 тижнів). Про це інформує Вінницька міська рада.

Необхідність провести повторний набір на курси виникла у зв’язку з численними запитами та актуальністю запровадженої ініціативи.

«Уже з першого потоку курсів ми мали змогу переконатися, наскільки зросла національна свідомість наших громадян, — каже директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко. — Адже кількість охочих вдосконалювати свою українську приємно вражає. Люди прагнуть вільно розмовляти рідною мовою в побуті, навчитися легко висловлювати свої думки та пригадати правописні норми, аби покращити свою грамотність. Це, безумовно, мотивує до впровадження таких важливих проєктів, як «Вільна українська».

Відео дня

Хто може приєднатися?

Доєднатися до груп пропонують усім охочим підліткам (12-17 років) та дорослим з-поміж вінничан та переселенців, які наразі проживають у Вінницькій громаді.

Як це зробити?

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/yfMS52F394kkvPq38 Кількість місць обмежена.

У Вінниці, 6 червня 2022 року, нагадаємо, розпочався проєкт «Вільна українська», у межах якого місцеві жителі та внутрішньо переміщені особи можуть відвідувати клуби з вивчення мови. На курси одразу записалися 200 підлітків та дорослих, які проживають у Вінницькій громаді. До викладання залучили найдосвідченіших учителів-філологів.

Заняття проводять у школах, бібліотеках та у підліткових клубах. Доповнює програму курсів ініціатива «Навчай українською», що впроваджена у межах всеукраїнського марафону «Єдині». Модератори проєкту пропонують слухачам онлайн-вебінари та лекції, аби якнайшвидше опанувати українську мову.

За результатами попереднього анкетування, учасники курсів прагнуть вільно розмовляти українською в побуті, позбутися суржику, легко висловлювати думки та засвоїти нові правописні норми.

 

Читайте також:

Офіцера з Гайсина, який загинув на Яворівському полігоні, посмертно нагородили орденом

Нова кібератака в Україні: держоргани отримують на пошту небезпечні листи

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up