У Вінниці відбувся творчий ярмарок для дітей «Не рибка, а вудка». Фоторепортаж

У Вінниці відбувся творчий ярмарок для дітей «Не рибка, а вудка». Фоторепортаж
  • Освітні активістки «Боже, вільної школи» ще влітку запустили у Вінниці проєкт, завдяки якому сотні дітей з нашого та інших міст мають змогу безоплатно відвідувати різноманітні майстер-класи та гуртки. Проєкт називається «ВінОК». 
  • Вчора, 25 вересня, команда цього проєкту провела творчий ярмарок для діток. 

«ВінОК — це безплатні студії для дітей шкільного віку. Вони стартували влітку, та з настанням навчального року заняття для дітей не припинилися. Команда проєкту підлаштовує час занять під новий графік дітей, і раді постійним та новим відвідувачам. Детальнішу інформацію можна дізнаватися ТУТ

— У рамках проєкту заняття проходять уже четвертий місяць, і за цей час ми помітили певну закономірність: дітям хочеться продовжувати займатись вдома. Для майстра-вчителя це найвища похвала, але є одне «але». Вдома у дітей немає ткацького станка, глини для ліплення, матеріалів для миловаріння... Тому саме матеріали та інструменти для творчості ми вирішили «продавати» на нашому ярмарку, — пояснюють організатори. 

Відео дня

Завітали на ярмарок і вінничани, і діти, які вимушено переїхали у Вінницю через війну. Організатори кажуть, що такі і інші схожі заходи допомагають інтегрувати вимушених гостей міста у спільноту. Завітали на ярмарок діти з: Маріуполя, Харкова, Дебальцевого, Лисичанська, Соледару, Донецька, Херсону, Мелітополя.

На ярмарку не можна було придбати готовий виріб від майстрів, а треба було «придбати» для себе те, з чого б можна було зробити свій унікальний виріб. Ще однією особливістю ярмарку було те, що за гривні на ньому нічого не купиш.

На ярмарку діяла внутрішня валюта «ОКи». Кожен із 40 дітей-відвідувачів отримав бюджет із 350 «ОКів». Завдяки спонсорам, «стартовий капітал» діти просто отримували на вході. 

— Так, це не було подією, де ми б збирали гроші на ЗСУ (це окремий напрямок нашої діяльності), але це було те, заради чого, зокрема, ЗСУ воюють. Це щасливе і безтурботне дитинство, — кажуть творці ініціативи. 

Додамо, проєкт відбувався за підтримки ГО СмартОсвіта, фонду LifeStyleCamper та Childfund.

Всі світлини надані організаторами заходу. 

 

Читайте також:

Більшість онлайн. Лише 7,6% вінницьких школярів навчаються в офлайн форматі

Малювання, танці, іноземні мови: які безкоштовні гуртки для дітей є у Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗️ Коротко про головне — приєднуйся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

keyboard_arrow_up