Більшість онлайн. Лише 7,6% вінницьких школярів навчаються в офлайн форматі

Більшість онлайн. Лише 7,6% вінницьких школярів навчаються в офлайн форматі
  • Директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко розповіла, як триває навчальний процес у школах міста. Більшість дітей нині навчаються онлайн та не відвідують шкіл.

Станом на 22 вересня в очному форматі навчається 3613 дітей. Це 7,6% від загальної чисельності вінницьких школярів, яка загалом складає майже 47,5 тисяч. На початок серпня цей відсоток складав 3,4. 

Як зазначають у міськраді, на збільшення кількості охочих навчатися в очному режимі впливає декілька факторів. Серед них: безпекова ситуація у Вінницькому регіоні, відповідальність вчителів і адміністрації та те, що міська рада працює над покращенням стану найпростіших укриттів.

Рішення про онлайн чи офлайн навчання приймають самі батьки, які зважують усі ризики.

Відео дня

«У мене двоє діток, старша навчається у шостому класі, молодша — у четвертому. Спочатку ми з чоловіком прийняли рішення, що діти навчатимуться онлайн, адже кількість повітряних тривог на той час в середньому була три/чотири на день. На сьогодні, кількість тривог зменшилась в рази, а дітки постійно просили нас переписати заяви, та вибрати для них офлайн формат навчання, адже сумують за спілкуванням з однолітками, — каже вінничанка Олена. — Тоді ми з чоловіком вирішили прийти до закладу і побачили на власні очі укриття, яке використовується під час повітряної тривоги. Звичайно, те, що діти будуть перебувати в укритті не може радувати будь-кого з батьків, але, на жаль, це реалії воєнного часу».

Аби мати можливість навчання дитини в офлайн-форматі батьки мають подати директору своєї школи відповідну заяву.

Наразі найбільше офлайн навчання відвідують учні початкової школи, зокрема першокласники.

Опитування

А ви яку для своєї дитини обрали форму навчання?

Школи та укриття: ми перевірили, як у Вінниці виглядають сховища для дітей

За день до старту навчального року, 31 серпня, ми провели масштабну перевірку укриттів, які створювали для шкіл. Поки що таких закладів, для яких є укриття, 30, повідомили у міськраді. Частина з них — вже готова, інші — ремонтуються, із запланованим фінішем робіт у вересні-жовтні.

Для огляду ми використовували вимоги до укриття з офіційного сайту ДСНС. Відзняли кожний сховок. 

Але. Враховуючи особливості воєнного стану, та з точки зору безпеки ми не можемо вказувати конкретну локацію розташування укриттів. Тому ми спеціально не писали, де вони знаходяться і скільки дітей їх відвідують.

Варто зауважити, що ця інформація не є секретною чи воєнною таємницею. На прохання батьків школярів директори цих закладів готові показувати сховища. І до слова, на облаштування сховків з міського бюджету вже виділили 50,6 мільйона гривень.

Переглянути сховища для закладів можна в цьому відео. Текстовий опис і фотографії з укриттів у матеріалі.

Усі освітні заклади міста працюють лише, якщо мають безпечне укриття. До переліку працюючих садочків днями, нагадаємо, додався ще один заклад на Замості.

Довідка

До навчання з 1 вересня у Вінницькій області приступить понад 167 тисяч учнів. З них 3,5 тисячі діти з числа внутрішньо переміщених осіб. Освітній процес буде забезпечувати 18,7 тис. педагогічних працівників.

Також в області працює 28 закладів професійної (професійно-технічної) освіти. До навчання там приступить понад 12 тисяч здобувачів освіти. З них 200 учнів з числа внутрішньо переміщених осіб. Освітній процес буде забезпечувати 1,4 тисячі педагогічних працівників.

 

Читайте також:

Внаслідок ракетних ударів на Вінниччині пошкоджений 21 заклад освіти

ТОП вишів України 2022 року. На яких позиціях в рейтингу університети Вінниці?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up