У Вінниці розпочали прийом заяв на зарахування дітей до перших класів

У Вінниці розпочали прийом заяв на зарахування дітей до перших класів
  • Сьогодні, 26 квітня, розпочався прийом документів до першого класу в заклади освіти Вінницької міської територіальної громади.
  • Один з батьків дитини має прийти до навчального закладу з паспортом та написати заяву на зарахування до школи. До неї потрібно додати копію свідоцтва про народження дитини та медичну довідку.
  • Прийом документів триватиме по 31 травня включно.

З 26 квітня по 31 травня включно у Вінницькій громаді триватиме прийом документів на зарахування дітей до перших класів загальноосвітніх навчальних закладів, повідомляє Вінницька міськрада.

Першочергове право на зарахування до школи мають діти з підтвердженим документально проживанням на території обслуговування обраного закладу освіти. В тому числі й діти — вимушені внутрішні переселенці, які офіційно зареєстровані на території громади (у батьків мають бути довідки внутрішньо переміщених осіб).

Також першочергово зараховуються діти, брати та/або сестри яких здобувають освіту у цьому закладі. Правом першочергового зарахування користуються і діти працівників закладу освіти.

Відео дня

— Подача документів здійснюється за гнучким графіком з урахуванням вимог воєнного стану в країні, — сказала директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко. — Визначити зручний для себе час і спосіб подачі документів можна, скориставшись інформацією, яка розміщена на сайті кожного вінницького закладу загальної середньої освіти. Там є контакти, за якими можна зв'язатись з відповідальними особами, отримати детальну консультацію.

Для зарахування необхідно подати заяву, копію свідоцтва про народження дитини, підтвердити місце проживання дитини за територією обслуговування обраного закладу. Медична довідка 086-1/о надається до початку навчального року.

До 1 червня 2022 року керівником видається наказ про першочергове зарахування до першого класу. Після 15 червня здійснюється зарахування на вільні місця.

 

Читайте також:

Цей день в історії. Традиції, забобони та прикмети 26 квітня

У «Дії» можна оформити статус ВПО та отримати фінансову допомогу. Як це зробити?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Елена Ефимова

    супер

keyboard_arrow_up