У школах змінили харчове меню. Що кажуть батьки і учні?

У школах змінили харчове меню. Що кажуть батьки і учні?
  • Як і повідомлялося раніше, в Україні першого січня скінчився перехідний період із впровадження нових стандартів шкільного харчування. Відтак, відбувся перехід на нове меню.
  • Чи так все смачно і корисно? Ми вирушили до вінницьких шкіл та запитали в учнів і батьків про їхні враження.



 

Нововведення у шкільному харчуванні започаткували з ініціативи першої леді Олени Зеленської. Ще у травні представили оновлене меню для шкільних їдалень. Його розрахували на чотири тижні, Включили 160 страв.Збільшили також  кількість фруктів та м'яса.

У липні минулого року кабмін затвердив зміни у нормах харчування в закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення і відпочинку.

Оновлене меню впровадили з 1 вересня 2021 року. З 1 січня  року прийдешнього всі школи мали перейти на нові стандарти.

Відео дня

Наші журналісти відправилися до міських шкіл, аби запитати про враження як батьків, так і дітей про нововведення.

— Ми ще нічого не знаємо, адже сьогодні тільки перший день, як діти пішли до школи. Бентежить лише те, що все платно. Я із цим не згоден. Так висловився один з батьків учениці школи №25 Вінниці.

— Що вам давали сьогодні? — запитала мати учениці у своєї доньки.

— Лише булочку і все. Мені не сподобалося.

— Якщо говорити про формальну сторону справи, то зміни, звичайно, мають піти на користь. Однак, вважаю, що всюди має бути вибір. Моя онука має свої вподобання у харчуванні, тому вона не харчується в школі. Даємо їй з собою — так відповіла на наше питання одна з бабусь, що забирала ученицю зі школи.

Що ще відповіли батьки та діти ми зафільмували на відео. Докладніше у опитуванні.

 

Читайте також:

Басейни та сквер хочуть зробити на узбережжі Бугу. Який план змін пляжу Кумбари?

Смертельне зіткнення, промислова Вінниця та інше важливе за 9 січня на 20minut.ua

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • AK

    Що б це ще покращити Зєлєнскаму? А з яким пафосом! Скільки відосиків напиляти можна! Цікаво, а повариха Свєта в курсі, що меню змінилось?
  • Читач88

    Ничего в школах не поменялось.... я говорил со знакомыми  учителями....  Какое меню было, такое и осталось.... Одним указом это не сделаешь...
  • Aut Tupin

    27школа, давали банан дітям, до останнього меню, і ще будуть фрукти, добавили, каші чечевицю та бугур! Чи, краще, чіпси булочка, СОСІСКИ, піца, солодка вода?
  • Читач71

    Де збільшили м'яса і фруктів . У нашому місцевому дитсадку тільки тушкованої капусти та буряка збільшили і все. Із білкової їжі тільки один шматок риби в день ( приблизно 50 грам) і все. Ні фруктів,ні м'яса, нічого. Зато ціну підняли.

keyboard_arrow_up