«Співбесіда на 58 секунд»: у технічному університеті створили онлайн-платформу з пошуку роботи

«Співбесіда на 58 секунд»: у технічному університеті створили онлайн-платформу з пошуку роботи
фото ілюстративне
  • Проект, який має розширити можливості вінницької молоді з пошуку роботи, організували у Вінницькому національному технічному університеті. 
  • Освітяни спільно з столичною компанією створили онлайн-платформу, де студенти університету зможуть шукати собі роботу.

Вакансії та пропозиції щодо стажування в компаніях, які потребують молодих фахівців, будуть розміщувати на спеціальній онлайн-платформі «VNTU NUWORK». Це соціальний проект працевлаштування студентів Вінницького національного технічного університету та компанії NUWORK. 

Як розповів нам співзасновник цієї столичної компанії Андрій Баскаков, принцип дії простий: роботодавці надсилають свої вакансії в університет, останній розміщує їх на онлайн-платформі, а студенти — подають свої резюме. 

— Університет побачить попит певних вакансій, і зрозуміє, що цікаво студентам. Далі освітяни зможуть впроваджувати якісь ініціативи з роботодавцями, — каже Андрій Баскаков. — Для студентів все дуже просто: реєструєшся, слідкуєш за вакансіям і записуєшся на співбесіду прямо на платформі. 

Відео дня

За словами Баскакова, менеджери на онлайн-платформі контактуватимуть з дійсно зацікавленими та мотивованими кандидатами, а молодим людям буде комфортніше шукати варіанти працевлаштування на одному ресурсі. Як розповідає співзасновник компанії, такі онлайн-платформи вже успішно функціонують у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка та в Харківському політехнічному інституті.  

— Коли у наш університет звернулися працівники NUWORK, то нам здалась ця ініціатива справді цікавою, — говорить директор Інституту інтеграції навчання з виробництвом ВНТУ Юрій Булига. — Для наших студентів вона створює хороші можливості: вакансію можна вибирати з прив'язкою до місця розташування, простий процес подачі на вакансію та можливість проведення первинного інтерв'ю через чат-бот за 58 секунд. 

За словами Юрія Булиги, у них є перелік підприємств, яких вони запросили взяти участь у цій платформі. Переваги для роботодавців, як каже Юрій, очевидні: робота лише з зацікавленими кандидатами, підтримка бренду компанії та довгострокова стратегія по роботі із студентами. 

— Поки найбільше ми закликаємо подавати свої резюме саме третьокурсників. Адже платформа працює ще й для пошуку місця проходження практики, а на третьому курсі є виробнича практика, — продовжує Юрій Булига. — Наразі чекаємо відгуків. Для студентів та університету участь в платформі — безкоштовна. Вартість участі в програмі для роботодавців становить 490 гривень у місяць на підтримку проекту.

За словами освітянина, ще кілька десятків років тому навіть не виникало питання з приводу пошуку місця проходження практики. Нині ж з цим значно складніше.

— У нас зараз відкривається багато нових підприємств, яким ще немає й десяти років, і вони точно потребують нових рук, — продовжує Юрій Булига. — З іншого боку — у нас є ті підприємства, яким вже десятки років, і де середній вік працівника — 60 років. Це вже проблема, і тому для них — участь у цьому проекті буде чудовим виходом з ситуації кадрового голоду. 

Посилання на онлайн-платформу ТУТ.

 

Читайте також:

Мовний табір онлайн, або як вінницькі школярі вивчають з іноземцями англійську

ТОП-5 вінницьких шкіл, де найкраще склали ЗНО у 2020 році

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up