Скоро 1 вересня: поради, як правильно обрати шкільний одяг та взуття

Скоро 1 вересня: поради, як правильно обрати шкільний одяг та взуття
  • До нового навчального року залишилося більше одного тижня. Читайте поради батькам, як обрати шкільну форму, яка б була якісною та комфортною для дитини.

В Україні якість дитячого одягу регуляється державним стандартом (ДСТУ 4239:2003), що відповідає вимогам європейських екологічних стандартів, а гігієнічні вимоги до дитячих товарів - державними санітарними нормами та правилами, затвердженими наказом МОЗ України №1138.

Обираючи шкільний одяг, звертайте увагу на інформацію на етикетці про склад тканини та реквізити виробника.

  1. Надавайте перевагу дитячому одягу з максимальним вмістом натуральних волокон. Для осені і весни краще підійде бавовна та льон, а для зими — вовна і кашемір. Натуральні тканини забезпечують повітропроникність і таким чином забезпечують тепловий комфорт.
  2. У повністю синтетичному одязі (наприклад, з 100% поліестеру) дитина може пітніти, ризикує переохолодитись і застудитись.
  3. Важливо, щоб ярлик у вигляді стрічки із інформацією по догляду був вшитий у шов — це свідчить про добросовісність виробника.
  4. Не варто купувати одяг, якщо маркувальний ярлик відсутній або, наприклад, закріплений булавкою.
  5. Шкільна форма не повинна обмежувати рухи дитини.
  6. Модні, але дуже вузькі речі — поганий варіант для шкільного одягу. Не обирайте для дівчат молодшого шкільного віку строгі спідниці-олівці, а для хлопців — вузькі штани без резинки на поясі.

Крім одягу, дитині необхідно підібрати правильне шкільне та спортивне взуття.

Відео дня
  • Неякісне взуття є причиною великої кількості деформацій і захворювань стоп. При виборі дитячого взуття слід звертати увагу на наступні гігієнічні вимоги: верх виробу, підкладки та вкладні стільки мають бути тільки з натуральних матеріалів; штучні та синтетичні замінники шкіри застосовують лише для оздоблення.
  • Підошви виготовляються з різних матеріалів: шкіри, деяких видів гуми, а також полімерних матеріалів, які мають забезпечити оптимальні гнучкість, товщину і масу.

Уся продукція для дітей повинна мати висновки державної санітарно-епідеміологічної експертизи.

Зазвичай номер та дата висновку зазначені на етикетці. У продавця має бути копія цього висновку.

 

Читайте також:

З 1 жовтня скасовують «карантинні» субсидії. У кого залишаться пільги

Справа родини Казьміних: що кажуть в поліції про ймовірну аферу у $500 тисяч?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач73

    ци малолитни путаны . думають не про учибу и форму.  а сами  знаете про  що у кожного е  телыфон и е  доступ до порно. .а  потом  их  шукают у  15 рокив. що воны пропалы а воны не пропалы а  в  загул с  дорослыми коханцями ушлы.

    Word Word reply Читач73

    Бот

    Читач73 reply Word Word

    шлепор и олкоголык

keyboard_arrow_up