Щоб продовжувати допомагати ЗСУ: вінницькі школярі створили дитячий волонтерський центр

Щоб продовжувати допомагати ЗСУ: вінницькі школярі створили дитячий волонтерський центр
Після уроків учні ліцею №1 долучаються до плетіння сіток в центрі «Квадрат»
  • На базі Вінницького ліцею №1 створили дитячий волонтерський центр, який дозволить об’єднати зусилля усієї вінницької освітянської родини.
  • Наразі першочергове завдання центру — допомога Збройним силам України.

З початку повномасштабного вторгнення вінницькі школярі чимало допомагали нашій армії: плели сітки, предавали на фронт теплий одяг і смаколики, влаштовували благодійні ярмарки і купували безпілотники, автівки та інше.

Діти і зараз продовжують займатись благочинністю. Аби об'єднати зусилля, юні представники з усіх шкіл Вінниці створили дитячий волонтерський центр, який знаходиться на базі ліцею №1. Наймолодший координатор навчається у 5-му класі.

Мета дитячого волонтерського центру — це залучення та об'єднання охочих школярів та вихованців різного віку навколо доброї справи. Першочергове завдання наразі — допомога ЗСУ, проте в планах центру підтримка усіх, хто потребує допомоги.

Відео дня

Днями вінницькі школярі провели свої перші збори. Також зустрілись із директоркою департаменту освіти Оксаною Яценко, щоб обговорили плани на майбутнє. Очільниця департаменту подякувала учням за активну позицію в організації, проведенні благодійних заходів та створення дитячого волонтерського центру, який надалі буде координувати благодійну роботу освітніх закладів Вінницької громади.

— Такий центр дозволить об'єднати зусилля усієї вінницької освітянської родини, адже наші заклади єдині у своїй меті — допомогти тим, хто цього потребує, — зазначає Оксана Яценко. — Розуміючи, хто яку допомогу може запропонувати у конкретний час, ми зможемо оперативніше реагувати на запити та пропонувати свою підтримку.

Керівниця департаменту освіти домовились з учнями про запуск двох цікавих та нових проектів. Йдеться про проведення тренінгу з формування навичок лідерства і проектного менеджменту та створення соціального ролика про вшанування памʼяті загиблих Захисників. Ролик має на меті достукатися до серця кожного жителя громади щодо важливості вшанування загиблих внаслідок війни щоденно о 9-й ранку. 

— Волонтерський центр надаватиме допомогу усім, хто того потребує. Просто ми сконцентрувалися на основному напрямку, де потрібна наша допомога і волонтерство — це військові. Але ми не відвертаємося від допомоги дітям, ВПО, людям похилого віку, тваринам. Наразі триває акція, яка має подвійне призначення. З одного боку ми очищаємо місто від всього непотрібного: діти збирають кришечки, пластикові пляшки, макулатуру. Вторсировину здають, а на виручені кошти маємо купити ноші для нашої бригади «Червона Калина». 

За словами Оксани Яценко, в першому ліцеї, ще до створення волонтерського центру, проводили «тепло акцію» перед Новим роком Учні зібрали 101 коробку теплих речей для захисників. Загалом, освіта Вінниці з серпня по грудень 2023 року придбала 14 автомобілів для ЗСУ, 9 дронів та багато іншого спорядження для захисників. Завдяки благодійним акціям учні громади зібрали 4 мільйони 415 тисяч гривень.

 

Читайте також:

Про харчування в дитсадках і школах: скільки буде коштувати у 2024 році і хто буде їсти безкоштовно?

Вінницькі школярі переходять на онлайн-навчання

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Валентина

    Молодці! Хвй Господь благословляє всіх, хто наближає нашу перемогу!🙏🙏🙏

keyboard_arrow_up