Покращили умови в укриттях семи вінницьких шкіл, щоб діти і в тривогу могли вчитися

Покращили умови в укриттях семи вінницьких шкіл, щоб діти і в тривогу могли вчитися
  • У першому транші школи отримали переважно ігрові та дидактичні матеріали, у другому — засоби пожежного захисту. Очікують й інші поставки.

Допомогу для покращення шкільних укриттів надав Фонд Східна Європа.

Оснащують ті заклади, де навчається найбільше дітей та де укриттями також користуються сусідні садочки. Про це інформує міський голова Сергій Моргунов.

Відео дня

— Фонд передасть базові комплекти приладдя та інвентарю за рекомендаціями МОН. Це — меблі для сидіння, протипожежне обладнання, обігрівачі, аварійні світильники, аптечки, пледи, кулери для води та інше обладнання, — зазначає Моргунов. — А також матеріали, щоб зайняти дітей під час перебування в укритті — розвиваючі ігри, навчальні картки, фліпчарти та різна канцелярія. 

До речі, у громаді провели ремонти укриттів та оснастили їх найнеобхіднішим. Забезпечили також генераторами на випадок екстрених ситуацій.

— Головне, аби діти, попри воєнний стан, продовжували здобувати освіту. Вони, так само як і дорослі, мріють про нашу Перемогу. Віримо, що це станеться якнайшвидше, — підсумовує Моргунов.

За день до старту навчального року, 31 серпня, журналісти «20 хвилин», нагадаємо, провели масштабну перевірку укриттів, які створювали для шкіл. Деталі у наступному відео:

До речі, у школах та садочках Вінниці встановлюють генератори.

 

Читайте також:

Безкоштовне навчання для волонтерів IT-спеціальностей. Як долучитися?

Внаслідок ракетних ударів на Вінниччині пошкоджений 21 заклад освіти

ТОП вишів України 2022 року. На яких позиціях в рейтингу університети Вінниці?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up