Петиція: просять не продовжувати дистанційне навчання для всіх

Петиція: просять не продовжувати дистанційне навчання для всіх
  • З'явилася петиція, у якій підіймають питання освіти у період карантину. А саме — відновлення очної форми навчання.

Таку петиції 15 січня подала Ольга Симоненко. Звернення має назву «Відновлення змішаного очно-дистанційного навчання в школах».

— На теперішній час повне дистанційне навчання не приносить дітям ні знань, ні користі, а тільки погіршує їх рівень і бажання вчитися. Тому наполягаю на відновленні для 5 -12 класів, після січневого нокдауну, хоча б змішаної форми навчання, тиждень через тиждень по пів класу, що абсолютно можливо за рекомендаціями МОЗ і МОН, — йдеться у тексті петиції.

Станом на сьогодні, 17 січня, петицію підписала 81 людина з 350 необхідних. Долучитися та віддати свій голос можна ТУТ.

Відео дня

Кілька десятків людей з плакатами, нагадаємо, зібралися 17 січня біля міської ради. Вінничани виступали проти продовження дистанційного навчання.

В умовах дистанційного навчання, нагадаємо, Міністерство освіти радить учителям застосовувати два режими проведення уроку — онлайн і офлайн. Особливо молодші діти мають менше проводити часу за електронікою.

— Наприклад, для учнів 5 класу час безперервної роботи з комп’ютером становить максимум 20 хвилин. Цей час вчитель може використовувати для синхронної взаємодії (онлайн) — для пояснення або загального огляду матеріалу навчального заняття, практичного закріплення вивченого, застосування інтерактивних прийомів навчання, перевірки результатів навчання тощо, — зазначають у Міністерстві освіти. — Учні можуть виконувати вправи у робочому зошиті, працювати з текстом і завданнями у підручнику, виконувати творчі завдання тощо. Також наприкінці заняття вчитель може повернутися до режиму відеоконференції.

Також санітарний регламент передбачає, що під час роботи з технічними засобами навчання обов’язковим є проведення вправ з рухової активності та гімнастики для очей.

Що таке дистанційне та змішане навчання? Про це дізнавайтеся у відео:

 

Читайте також:

«Залишіть дітям школи». У Вінниці відбулася акція проти дистанційного навчання

«Дітям не вистачає дисципліни»: вінничани про те, як покращити дистанційне навчання

У школах запрацював новий санітарний регламент. Що зміниться у харчуванні?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (109)
  • Инна Иващенко

    Дистанционное обучение это полный абсурд. Основная часть детей вообще ничего не учат. Это деградация общества.

    Юрий reply Инна Иващенко

    Якщо дитина ХОЧЕ вчитися, то вона вчиться і на дистанційному, а якщо вона в школі не вчилася, то на дистанційному вона тим більше не буде.
    Тут справа не в дистанційному, треба зробити так, щоб діти були самі зацікавлені в уроках, якщо вони будуть зацікавлені, то вони і на дистанційному будуть вчитися.
    Звісно 1-4 класи мають вчитися очно.
    А краще почитайте блог О. Халепи , вчительки біології: https://ru.osvita.ua/blogs/79367/

  • banket.vn.ua

    Не приносить однозначно, Але, якщо при локдауні будуть відкриті школи, а все інше закрито, то який це локдаун
  • Віталій Попатенко

    Ніякого змішаного. 100%  навчання в школі
  • Александр Мороз

    ВЕРНІТЬ ДІТЕЙ ДО ШКОЛИ, БО НІЯКОГО ОСОБИСТОГО ЖИТТЯ

    Юрий reply Александр Мороз

    А те що, вчителі та діти, можуть захворіти, все одно.
    Є вчителі похилого віку, для них це може бути дуже небезпечно.
    А вам би тільки поїбатися. Відправте дітей погуляти, та й їбіться скільки хочете.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:30 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:21 З палаючого будинку надзвичайники врятували двох кошенят photo_camera 13:23 Солдат із Гайсинщини Володимир Гунька отримав «Залізний хрест» від Головкома ЗСУ 12:22 До Небесного війська приєднався Анатолій Кедь з Крижополя Від читача 10:24 Пригоди бійців у Європі․ Майбутній "рейнджер" розповів про навчання воїнів ССО за кордоном 11:21 У пожежі на Вінниччині травмувався 71-річний чоловік 11:05 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 10 травня не буде світла. Адреси 10:14 Наречений і наречена пройшли випробування обстрілами. Який подарунок хотіли б з нагоди одруження? 09:17 Найзапекліші бої точаться на Авдіївському напрямку: Генштаб про 807-й день війни 09:05 Безкоштовні медичні тестування, майстер-класи з благодійним проєктом "Колесо Підтримки" (Новини компаній) 08:55 Вінниця завмерла у скорботі: в останню путь проводжають Назарія Гринцевича та Олега Остапенка photo_camera 08:17 Сьогодні з іменинами вітаємо Кирила та Таїсію. Історія, заборони та прикмети 10 травня 21:17 «Відпочинок на природі — найкраща реабілітація». Дозвілля військових, які лікуються в центрах протезування photo_camera 21:11 До Небесного легіону приєднався Олександр Степанищев з Вінниччини 20:27 Що про мобілізацію ув’язнених думають військові? Ми запитали 20:17 З водойми на Вінниччині дістали тіло 57-річної жінки 19:21 У Вінниці відбудеться аукціон з продажу п'яти об'єктів нерухомості: стартова ціна від 200 тисяч 18:23 Новим командувачем Сил спеціальних операцій ЗСУ став Олександр Трепак родом з Вінниці 17:19 У 23-х громадах Вінниччини посадять трояндові Алеї Слави
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up