Ніби паличка-виручалочка: ТОП-15 онлайн-ресурсів для допомоги з навчанням

Ніби паличка-виручалочка: ТОП-15 онлайн-ресурсів для допомоги з навчанням
Ілюстративне зображення/education.24tv.ua
  • Після літніх канікул  повернення до дистанційного навчання може стати справжнім стресом. А стрес, як відомо, погано впливає на здатність запам’ятовувати, сприймати й аналізувати інформацію.
  • Тому, аби навчання було в радість і шкільні предмети вчились легше, варто звернути увагу на корисні онлайн-платформи.

Розпочинається новий навчальний рік, а разом із ним на кожного учня чекає справді багато нової інформації з усіх предметів. А під час такого стрімкого й насиченого навчання, буває, не все видається відразу зрозумілим.

Тому пропонуємо вам добірку онлайн-платформ, які можуть стати у пригоді учневі під час освоєння шкільної програми, повторення вивченого в школі матеріалу. 

Нова школа

Онлайн-платформа, на якій зібрані мультимедійні навчальні матеріали. Нова школа підходить для учнів усіх класів, тут можна знайти багато корисних відеоуроків, інтерактивних тренажерів і тестів для перевірки знань. Навчальні матеріали посортовані у спеціальні колекції відповідно до української шкільної програми. 

Відео дня

На урок

На платформі зібрані всеукраїнські онлайн-курси, олімпіади та журнал для школярів. Ресурс спеціально створений для того, щоб кожен школяр, незалежно від місця проживання, зміг отримувати справді якісні знання, а головне — в цікавому форматі.

Доступна освіта

Платформа пропонує доступну освіту кожній дитині. Тут можна легко вивчити українську мову і літературу, історію України, а також підготуватися до Державної підсумкової атестації та ЗНО з цих предметів. 

 

Duolingo

Цікавий ресурс, який стане в пригоді тим, хто хоче покращити знання іноземної мови. Навчання на платформі проходить в ігровій формі, а завдання стають складнішими поступово, з кожним новим рівнем. Крім того, тут достатньо багато уваги приділяється письмовим урокам та диктантам,

Learning.ua

Освітня онлайн-платформа для дітей молодшого шкільного віку. На YouTube-каналі є багато корисних і цікавих відео. Матеріал подається просто, а кожен ролик триває у середньому п’ять хвилин. Тут маленьким учням розповідають про різні оптичні ілюзії, показують досліди та вчать основам української мови й математики.

Книга-мандрівка. Україна

Онлайн-серіал про видатних або майже невідомих українських діячів науки, освіти, культури і не тільки. У коротких серіях дітям розповідають про Київську Русь, Запорізьку Січ, винахід Івана Пулюя, чорний квадрат Малевича, творчість Лесі Українки та ще багато про що інше. Інформація подається зрозумілою дітям мовою, з жартами та сучасними аналогіями. 

Цікава наука

YouTube-канал, де зібрано багато науково-популярних та освітніх відео. Усі вони перекладені та озвучені українською мовою. Учні можуть дізнатися цікаву інформацію з фізики, біології, математики, географії та астрономії. Автори каналу у доступній для дітей формі відповідають на питання: «Як долетіти до Сонця?», «Чому небо блакитне?», «Як кава впливає на ваш мозок?», а також розвінчують поширені у нашому суспільстві міфи.

Довколаботаніка

YouTube-канал з роликами про рослини, комах та деяких ссавців. Цікавим канал буде для учнів старших класів. Крім корисних знань безпосередньо з ботаніки, також можна дізнатись більше про динозаврів, Нобелівських лауреатів і про фауну «Гри престолів».

Enjoy The Science

Онлайн-проєкт, який розповідає про науку весело. На YouTube-каналі можна знайти багато цікавого науково-популярного контенту. Автори проєкту просто пояснюють складні речі й доводять, що наука — це класно. Тут можна дізнатися, що спільного між мемами й фразеологізмами, чому варто читати Коцюбинського або як працює система кровообігу. 

Coursera

Англомовний освітній проєкт, який пропонує користувачам сотні безплатних онлайн-курсів з різних предметів від провідних американських університетів.  Тому чудово підійде цей ресурс учням старших класів. Зверніть увагу, що у  разі успішного закінчення, студент отримує сертифікат про проходження курсу. А англійська мова нехай вас не лякає. Бо, по перше, — це додаткова практика, а по друге, — найпопулярніші курси мають українські субтитри.

Prometheus

Найбільший в Україні громадський проєкт масових відкритих онлайн-курсів. На платформі зібрано десятки унікальних курсів від провідних педагогів та спеціалістів України. На Prometheus’і школярі можуть цілком безплатно готуватися до ЗНО з української мови та літератури, історії України, математики та англійської мови. Кожен курс складається з окремих модулів або тем, самі уроки тривають недовго, щоб не втомлювати слухачів, а вся інформація подається легко й структуровано. Щобільше, вивчення кожної теми закінчується тестом для перевірки засвоєних знань. 

EdEra

Студія онлайн-освіти. Команда проєкту створює різні онлайн-курси, спецпроєкти різного спрямування, інтерактивні підручники та освітні блоги. Канал цікавий як учням, так і їхнім вчителям та батькам. Так, учні можуть підготуватися до ЗНО з української мови та літератури, англійської мови, математики, біології та історії України. Також можна безплатно пройти курси «Історія України. Зародження української нації», «Математика: арифметика, рівняння, нерівності», «Фізика: механіка», «Біологія: Ботаніка» та «Загальна географія». 

Мова — ДНК нації 

Це цікавий освітній проєкт для тих, хто хоче покращити знання української мови. Більшість інформації подається у форматі коміксів та картинках, а це дуже сильно сприяє кращому запам’ятовуванню.

iLearn

Безплатна гейміфікована платформа з навчальними онлайн-курсами, тестами та вебінарами. На цій платформі можна у цікавій ігровій формі готуватися до зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури, математики, історії України, англійської мови та біології. За перегляд онлайн-уроків та успішне складання тестів діти отримують бали, які згодом можуть перетворитися на призи. Крім того, на  iLearn є вебінари з профорієнтації.

На всі 200

YouTube-канал, де допомагають готуватись до ЗНО з української мови. На платформі багато роликів зі зрозумілим поясненням усіх необхідних для тестування тем. Учні можуть вивчити або пригадати, скажімо, все про суфікси, складнопідрядні й складносурядні речення та найвідоміші цитати Шевченка.

 

 

Читайте також:

Знову в школу! Перевірте за допомогою нашого тесту, що ви пам'ятаєте зі шкільної програми

Добірка від 20minut.ua: ТОП-10 українських фільмів за час незалежності

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up