ІТ-Академія з політехом запускають спільний проект. З квітня почнуть навчати айтішників

ІТ-Академія з політехом запускають спільний проект. З квітня почнуть навчати айтішників

З квітня місяца на базі Вінницького національного технічного університету, а саме на факультеті комп'ютерних систем і автоматики буде працювати спільний з ІТ-Академією проект для студентів айтішників. Договір про співробітництво підписали 6 березня. 

В університеті студент отримує базові знання, але реальна індустрія потребує конкретних навиків. Бізнес незацікавлений вкладати великі кошти в навчання та перекваліфікацію співробітників. Навпаки потребуються люди заточені під конкретні задачі та технології.

Спільний проект спрямований на те щоб усі студенти, які приймуть в ньому участь стали такими спеціалістами. Навчання для студентів буде безкоштовним, а отримають вони практичні навички спрямовані під конкретні компанії з подальшим працевлаштування. 


За словами директора Вінницької ІТ-Академії Романа Мельника, після навчання у ВУЗах людина роками шукає досвід щоб представляти собою спеціаліста, якого одразу візьмуть на роботу, на конкретну посаду з відповідною оплатою.
 - В нашому проекті цей момент ми максимально стискаємо у часі, максимально використовуючи наші проекти, досвід людей, - говорить Роман Мельник. - В нас буде теорія підкріплюватись практикою, а практика реальними проектами. 

Відео дня


Олег Бісікало, доктор технічних наук, професор, декан факультету комп'ютерних систем і автоматики:
  
- Ідея співробітництва університету, зокрема факультету коп'ютерних систем і автоматики з ІТ-Академією зародилось тоді, коли на кафедрі метрології і промислової автоматики було підписано договір з RIA про створення філії кафедри і залучення наших викладачів та студентів для виробничих потреб медіа корпорації.
Справа в тому що досить велика кількість студентів потребують більшого навчання, ніж того що є, згідно наших навчальних планів. Дуже корисний і цікавий досвід в цьому плані в ІТ-Академії, яка працює за індивідуальними навчальними траєкторіями і готує всіх своїх слухачів до виробничої діяльності. Зараз на факультеті створюється перша група, яка через пару тижнів вже приступить до навчання. А далі це буде впроваджуватися для всього нашого університету. 

 

Як це буде? За словами декана факультету вже зараз будуть набирати групи студентів. Але спочатку вони пройдуть тестування, з ними попрацюють спеціалісти і підкажуть в якому напрямку рухатись. 
- ІТ дуже широка сфера і бути програмістом - це родзинка, та програмістом високого класу можуть бути не дуже багато людей, - говорить Олег Бісікало. - Але всі бажаючі при такому підході до навчання зможуть знайти своє місце. Якщо цього не робити, студент сам змушений протягом навчання на 3-4 курсі знаходити собі додаткову роботу і виконувати ті ж самі дії, які б дозволили йому потім працевлаштуватися. 
В даному випадку це робиться професійно, і як показала практика - дуже ефективно. 


Роман Мельник, директор Вінницької ІТ- Академії
- Мова йде про напрямок інформаційних технологій, це програмування, це тестування програмного забезпечення, це веб дизайн, і це сучасний такий напрямок DevOps, який об'єднує в собі системне адміністрування і підтримку хостингу, управління іт-проектами.... Ось ці основні напрямки в яких ми будемо готувати студентів до реального виробничого життя. Технічний університет зі своєї сторони дасть фундаментальну базу, а ми виробничі, технологічні навики, а надалі вже вузьку спеціалізацію в конкретному напрямку. 

 

 

Павло Кулаков, доктор технічних наук, професо кафедри метрології і промислової автоматики. - ІТ спеціаліст та галузь - дуже швидко розвивається, якщо наприклад людина рік не працювала вона на 90% втрачає свою кваліфікацію. Який недолік сучасної ІТ-освіти в традиційних ВУЗах? Викладачі які викладають, в своїй більшості не працюють в реальному ІТ бізнесі. У Вінницькій ІТ-Академії викладають люди, які працюють в ІТ компаніях, мають досвід. В нас студенти отримують базові знання, починаючи з математики, теорії ймовірності, математичної статистики, різних допоміжних галузей, плюс базові поняття з ІТ - технологій. А профорієнтаційне спрямування, залучення до роботи в реальних проектах, це вже буде за допомогою ІТ-Академії.
Існує загально-світовий тренд, зараз відомі компанії типу Motorola, Microsoft стали відмовлятись від дипломів класичних ВУЗів при прийомі на роботу. Ми плануємо впровадити такі ж передові сучасні технології на нашому факультеті. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up